Transportatorii protestează din nou pe şoseaua de centură a Capitalei

Şoferii camioanelor aflate în tranzit pe şoseaua de centură a Capitalei merg din nou cu viteză redusă, în semn de protest faţă de scumpirea valorii RCA, Primăria Capitalei făcând un apel căte Guvern să intervină în ceea ce priveşte reglementarea tarifelor la asigurările auto obligatorii.

364 afișări
Imaginea articolului Transportatorii protestează din nou pe şoseaua de centură a Capitalei

Transportatorii protestează din nou pe şoseaua de centură a Capitalei

"Protestul are loc în fiecare zi. În acest moment, sunt camioanele care circulă cu viteză redusă şi în tranzitul lor au în bord acel semn cu "PROTEST RCA". Este vorba despre camioanele care sunt în tranzit", a declarat, pentru MEDIAFAX, Augustin Hagiu, preşedinte de onoare al Federaţiei Operatorilor Români de Transport.

Luni, câteva sute de transportatori au protestat pe şoseaua de centură a Capitalei, aceştia mergând cu viteză redusă, iar circulaţia fiind îngreunată.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a făcut, marţi, un apel către Guvern să intervină în ceea ce priveşte reglementarea tarifelor la asigurările auto obligatorii, astfel încât protestele transportatorilor să nu ia amploare.

"Fac un apel către Guvern să se implice în această problemă a transportatorilor, pentru că aglomerarea şoselelor poate duce, în ultimă instanţă, la blocarea unui întreg oraş. Fără discuţii, fără măsuri clare de reglementare a RCA, aceste proteste vor continua în detrimentul tuturor. Am înţeles că au fost blocate şoselele de centură din marile oraşe şi că, mai mult decât atât, ar avea loc un protest general în data de 15 septembrie, la doar câteva zile de la începerea şcolii şi când traficul va fi oricum, îngreunat. Este o situaţie dificilă, atât pentru transportatori, care am înţeles că sunt copleşiţi de noua valoare a RCA-ului, cât şi pentru ceilalţi şoferi care nu pot ajunge la serviciu, acasă, grădiniţe, şcoli etc. De exemplu astăzi am fost informată că autospecialele ISU au ajuns cu dificultate la incendiul care a izbucnit la REMAT Berceni din cauza acestor proteste. Cred că este necesar ca părţile implicate să se aşeze la masa negocierilor şi să pună capăt acestor proteste care durează de aproape o lună de zile", a transmis Firea.

Reprezentanţii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) au anunţat un protest de amploare la nivelul întregii ţări pe 15 septembrie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici