Un bărbat de 70 de ani din Mureş a MURIT din cauza gripei. Este al cincilea deces din acest sezon

Un bărbat în vârstă de 70 de ani din judeţul Mureş a murit, luni, din cauza gripei, fiind cel de-a cincilea deces din cauza acestui virus în acest sezon, anunţă miercuri Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP). Bărbatul suferea şi de alte boli şi nu era vaccinat antigripal.

1178 afișări
Imaginea articolului Un bărbat de 70 de ani din Mureş a MURIT din cauza gripei. Este al cincilea deces din acest sezon

Un bărbat de 70 de ani din Mureş a MURIT din cauza gripei. Este al cincilea deces din acest sezon

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică victima a fost confirmată cu virusul gripal tip A. Bărbatul suferea şi de alte boli şi nu era vaccinat antigripal.

Celelate patru victime sunt din Arad, Târgu Mureş şi Galaţi.

De la începutul sezonului, au fost confirmate 67 cazuri de gripă, respectiv 11 cazuri gripă cu virus AH1, 19 cazuri gripă cu virus AH3, 36 cazuri gripă cu virus A nesubtipat şi un caz gripă cu virus B.

Până pe 30 decembrie 2018, fuseseră vaccinate antigripal 1.187.159 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii), înregistrate săptămâna trecută, a fost de 39.978, cu 15.4% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (47.265) şi cu 32% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (58.836)- situaţie datorată în principal subraportarilor din săptămâna anterioară ca urmare a sărbătorilor legale, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a spus, marţi, că se aşteaptă să existe o circulaţie "mai intensă" a virusului, însă nu se poate vorbi despre o epidemie, în prezent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici