Universitatea Lucian Blaga din Sibiu cercetată pentru fraudă cu fonduri Erasmus

Parchetul European (EPPO) din Cluj-Napoca (România) efectuează percheziţii domiciliare, marţi, în Sibiu, în cadrul unei anchete privind fraudă cu fonduri Erasmus la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. Prejudiciul estimat se ridică la 1 milion de euro.

607 afișări
Imaginea articolului Universitatea Lucian Blaga din Sibiu cercetată pentru fraudă cu fonduri Erasmus

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu cercetată pentru fraudă cu fonduri Erasmus

Potrivit unui comunicat EPPO transmis marţi, angajaţii universităţii, responsabili de coordonarea Serviciului de Relaţii Externe, ar fi întocmit contracte fictive cu diverşi cetăţeni din Asia de Est pentru a primi finanţare pentru două proiecte Erasmus+ Partner Countries.

De asemenea, sursa citată arată că se înţelege că studenţi, doctoranzi şi cadre didactice din Asia au continuat să figureze pe statul de plată a două proiecte de mobilitate Erasmus Mundus, deşi contractele lor se apropiau de sfârşit. Se crede că semnăturile lor au fost falsificate pentru a transfera banii către alte persoane.

„În total, prejudiciul estimat se ridică la aproximativ 1 milion de euro”, transmite EPPO în comunicat.

„Actuala conducere a Universităţii Lucian Blaga cooperează, tot ea fiind cea care a depus plângerea iniţială a acestei anchete. Percheziţiile domiciliare sunt efectuate de zeci de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu”, potrivit documentului citat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici