Video VIDEO Cinci persoane, EVACUATE în urma unei alunecări de teren care a afectat şase case

Cinci persoane, între care un copil, dintr-p localitate din Prahova pot fi evacuate în orice moment, din cauza unei alunecări de teren care a afectat şase locuinţe, pompierii fiind, joi, la locul surpării, pentru evaluarea situaţiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

993 afișări

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, alunecarea de teren s-a activat în satul Ţărculeşti, din localitatea Gornet Cricov, fiind vorba de surparea unui teren, care a afectat 6 proprietăţi. Cinci persoane, între care un copil, ar urma să fie evacuate.

„S-a activat o alunecare de teren. Este vorba de o rupere pe verticală cu o înălţime de aproximativ 10 metri pătraţi, pe o lungime de aproximativ 350 metri, o lăţime de 45 de metri. Alunecarea de teren a afectat 6 proprietăţi. În funcţie de evoluţia alunecării de teren, se va proceda la evacuarea a 4 adulţi şi un copil, din locuinţele afectate, la Căminul Cultural din localitate, urmând ca prin şedinţă extraordinară a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă să li se asigure două din cele şase locuinţe modulare existente la nivelul judeţului”, a declarat Raluca Vasiloae, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova.

Potrivit acesteia, împrejmuirile au fost distruse în totalitate de alunecarea de teren, iar o anexă gospodărească este răsturnată. Alunecarea a ajuns deja la case.

„Evoluţia alunecării de teren poate să afecteze locuinţele celor 6 proprietari. Având în vedere alunecările vizibile constatate se impune de urgenţă efectuarea unor expertize tehnice în vederea stabilirii unor măsuri de rezistenţă şi stabilitate a terenurilor”, a mai spus Vasiloae.

Comitetul local pentru situaţii de urgenţă a luat legătura cu un expert, care, potrivit ISU, a precizat faptul că stabilizarea alunecării de teren este extrem de costisitoare (aproximativ 5,6 milioane de lei), soluţia identificată fiind strămutarea proprietarilor.

La rândul său, primarul localităţii Gornet Cricov, Ion Călin, a declarat că este pregătit să activeze "celula de criză".

„Am depus toate documentaţii la Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, s-a făcut evaluarea de către Prefrectură, activăm oricând celula de criză, putem oferi posibilitatea cetăţenilor să-i disponibilizăm la Căminul Cultural până vor sosi modulele. Asta când e neapărat nevoie”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Ion Călin, primarul Gornet Cricov.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici