Video VIDEO Federaţia Sanitas a pichetat, din nou, Ministerul Sănătăţii. Sindicaliştii ameninţă cu greva

Peste o sută de membri ai Federaţiei Sanitas au pichetat, luni, Ministerul Sănătăţii, fiind nemultumiţi de neînceperea negocierilor contractului colectiv de muncă, sindicaliştii ameninţând că vor face grevă.

249 afișări

"Ne-am întâlnit ieri cu un grup al domnului ministru, cu dânsul de două ori, şi am ajuns la acelaşi rezultat că nu se poate începe negocierea contractului colectiv de muncă dintr-o interpretare a juriştilor Ministerului Sănătăţii, că nu avem un buget votat în această ţară. Trebuie Parlament, trebuie multe lucruri, asta înseamnă că prin octombrie, poate, să începem şi noi contractului colectiv de muncă care expiră pe 31 decembrie. Pentru colegii noştri care lucrează în spitale, în dispensare, în creşe, în grădiniţe, în policlinici, ar trebui ca acest contract colectiv de muncă să le rezolve nişte probleme importante cum ar fi concediul de odihnă care începe să se ia din luna ianuarie. Mai este vorba de materiale sanitare, de relaţionarea cu managerul şi de ceea ce se întâmplă în cadrul unităţilor respective. Managerii le ştiu şi de aia şi insistă să semnăm acest contract colectiv de muncă . 235.000 de oamenii vor fi afectaţi de neînceperea negocierilor şi nesemnarea contractului. Greva e la orizont pentru că dacă până acum s-au rugat de Ministerul Justiţiei, de partea juridică, să amâne o grevă care totuşi avea un fundament, de data asta legea 62 spune că neînceperea negocierilor se lasă cu amendă de cinci mii de lei pentru cel care nu ne-a chemat şi, nu în ultimul rând, se pot începe pregătirile pentru conflictul de muncă - grevă. Lucrurile se pare că acolo vor duce, după cum se poartă discuţiile la acest moment. Greva poate să fie până în sărbători sau după 1 ianuarie", a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele Federaţiei Sanitas, Leornard Bărăscu.

La protestul anterior, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, susţinea că pot exista discuţii cu federaţia însă nu pot avea loc negocieri privind contractul colectiv de muncă înainte de aprobarea bugetului.

"Discuţiile cu orice protestatar, în speţă vorbind de Federaţia Sanitas, care şi-a făcut un obicei din a fi în fiecare marţi în faţa ministerului, mă bucură să ne întâlnim din nou, discutăm despre contractul colectiv de muncă, însă, negocierile privind contractul colectiv de muncă, conform legii, nu pot începe înainte de aprobarea bugetului. Dar discuţii, cu siguranţă, putem avea fără niciun fel de problemă", a declarat ministrul Sănătăţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici