Video VIDEO FOTO Protest la Ministerul Educaţiei faţă de discriminarea copiilor romi din şcolile româneşti

Peste 50 de persoane s-au strâns, marţi, la sediul Ministerului Educaţiei şi protestează faţă de discriminarea copiilor romi din şcolile româneşti, scandând "Jos rasismul!" sau "Rasismul ucide sufletele copiilor".

527 afișări

Federaţia Democratică a Romilor, împreună cu Asociaţia Matias şi cu Uniunea Civică a Tinerilor Romi din România au organizat, marţi, un protest în faţa sediului Ministerului Educaţiei prin care cer ca drepturile copiilor romi în şcoala românească să fie respectate.

Manifestanţii au venit cu bannere şi pancarde pe care au scris "Rasismul ucide sufletele copiilor", "Istoria şi cultura rromilor, în manuale" sau "Jos rasismul din şcoală". Cei mai mulţi protestatari sunt tineri şi elevi de etnie romă, care, spun ei, s-au confruntat, în şcoală, cu acte de rasism.

Protestul este organizat la 10 ani de când au fost reglementate drepturile minorităţilor la educaţie în şcolile româneşti, printr-un ordin semnat de fostul ministru al Educaţiei, Cristian Adomniţei.

"În scopul formării elevilor pentru o societate caracterizată prin diversitate culturală, politicile curriculare vor promova valorificarea şi dezvoltarea, în cadrul curriculumului naţional, a aspectelor referitoare la diversitatea culturală (etnică, lingvistică, religioasă etc.). În documentele curriculare – planuri-cadru, programe şcolare, manuale şcolare, auxiliare curriculare – autorii vor include aspectele referitoare la diversitatea culturală (etnică, lingvistică, religioasă etc.), în funcţie de specificul domeniilor disciplinare", reiese din art.1 şi art.2 ale ordinului de ministru rivind dezvoltarea problematicii diversităţii în curriculumul naţional.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici