Video VIDEO Izolată într-o casă din Anglia, o studentă română ciocneşte ouăle cu familia „prin ecran”

  • Izolată la domiciliu în Marea Britanie, o studentă româncă îşi petrece Paştele „prin ecran”
  • Pentru ca reţetele de Paşte să iasă bine, românii aflaţi în strănătate se inspiră din tutoriale de pe internet
  • Pentru că universităţile din UK sunt închise, majoritatea studenţilor români au revenit în ţară şi studiază de la distanţă
1671 afișări
Roxana este studentă la arhitectură, la una dintre cele mai bune facultăţi din Marea Britanie. Din cauza pandemiei, acum este izolată în casă, alături de alţi colegii străini de la facultate. 
 
„Locuiesc cu nişte oameni din Bulgaria. Ei au preparate similare cu alte noastre şi o să facem, aşa, un mix, un fel de paşte internaţional”, a spus Roxana Ungrenuş. 
 
La gătit, aceasta recunoaşte că nu se prea pricepe, dar se inspiră din tutorialele găsite pe internet. Pentru că îşi dorea să petreacă Paştele ca în România, a pregătit ouă roşii pe care le ciocneşte, de la distanţă „prin ecran” cu cei dragi. 
 
„Ne uităm pe Youtube, pentru că e mai uşor să gătim în acelaşi timp cu persoana din video decât să citim noi şi să facem cum vrem. Am iniţiat un trend: de a vopsi ouă, şi de a le ciocni cu familia, prin ecran”, a mai declarat aceasta. 
 
Marea Britanie a implementat sistemul de educaţie online în universităţi, înainte ca Organizaţia Mondială a Sănătăţii să declare pandemie de coronavirus. Cu facultăţile rămase închise, mulţi studenţi români au revenit în ţară, după terminarea primului semestru.
 
„Majoritatea studenţilor, cel puţin din Anglia, s-au întors în România pentru că Anglia a trecut foarte repede pe partea asta de online în sistemul universitar şi foarte multe facultăţi le-au zis studenţilor - noi nu o să mai facem nimic offline”, a explicat Roxana. 
 
Costul studiilor universitare în Regat nu sunt deloc mici. Un an de şcolarizare poate costa aproximartiv 10.000 de lire sterline. În prima fază, statul britanic finanţează această sumă, urmând ulterior banii să fie recuperaţi de la absolvenţi, după absolvire.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici