Video VIDEO Nu neglija simptomele digestive! Ar putea fi semne de infectare cu coronavirus

  • Studiu: Simptomele digestive sunt primele semne ale infectării cu coronavirus pentru 50% dintre pacienţi
  • Greaţa, diareea, inapetenţa sau durerea abdominală sunt câteva dintre simptomele digestive
  • Diagnosticul se pune cel mai greu la cei cu simptome digestive
4013 afișări
 
Simptomele digestive sunt principalele manifestări de care se plâng jumătate dintre cei infectaţi cu coronavirus. Din această cauză, aceşti pacienţi se întâmplă să ceară îngrijiri mai târziu, deoarece nu bănuiesc că au COVID.
 
„Nu sunt nişte manifestări rare, mai mult de 50% din pacienţii cu covid au manifestări digestive, jumãtate dintre ei nu au fenomene respiratorii, adicã se prezintă doar cu diaree sau greaţă, vomă sau inapetenţă sau dureri abdominale”, a declarat Ştefan Jianu, medic flebolog. 
 
Un pericol real poate fi faptul ca un pacient cu simptome digestive să fie internat în spital alături de alţi bolnavi.
 
„Aşa s-a întâmplat în spitalele noastre, şi asta înseamnă că, neluându-se toate măsurile de protecţie, până la lămurirea diagnosticului, pacientul este considerat un pacient digestiv şi el de fapt împrăştie în spital, devine focar”, a mai declarat Ştefan Jianu. 
 
Partea bună este că pacienţii confirmaţi cu Covid-19 cu simptome digestive au o evoluţie mai bună, însă diagnosticul se pune mai greu.
 
„De asemenea, la aceşti pacienţi, se poate întârzia diagnosticul şi este demonstrat în studii că a fost întârziat cu jumătate în plus din timpul necesar celorlaţi pacienţi. De aceea, o cale uşoară este de a se face computer tomograf abdominal şi să se asocieze şi un computer tomograf toracic”, a mai declarat medicul. 
 
Din acest motiv, izolarea celor care se prezintă la camera de gardă doar cu probleme digestive este foarte importantă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici