Video VIDEO Paradă MOTO în centrul Iaşului: Deschideţi ochii, uitaţi-vă în oglinzi şi daţi prioritate

Zeci de motociclişti ieşeni au făcut, sâmbătă, cu motoarele turate, o paradă în centru, pentru a marca deschiderea sezonului. Ei se plâng de lipsa de civilizaţie din trafic şi încearcă să transmită mesajul: "Deschideţi ochii, uitaţi-vă în oglinzi şi daţi prioritate".

1047 afișări

Motocicliştii şi-au dat întâlnire în faţa Palatului Culturii din Iaşi şi au făcut prima tură de oraş, alături de Jandarmerie şi Poliţie.

Parada a fost organizată deoarece motocicliştii voiau să reamintescă tuturor participanţilor la trafic că sunt şi ei pe şosea. Au turat motoarele pentru prima dată anul acesta special pentru a-i anunţa pe toţi participanţii la trafic că s-au întors pe şosele.

"E frumos, dar în acelaşi timp e şi periculos să fii biker în Iaşi. Sunt mulţi care nu respectă traficul şi mai ales pe noi motociciştii, mai puţin. Civilizaţia lasă de dorit mult la conducătorii auto. Sunt şi colegi de-ai noştri mai tineri care au diferite fantezii şi adrenalina din ei, fiind tineri, fără experienţă mai calcă pe bec, dar în general, şoferii sunt cei care nu respectă sub nicio formă nici biciciştii, nici motocicliştii", a declarat Cristian, unul dintre motocicliştii sosiţi la paradă.

Până în dealul Copoului şi înapoi, motocicliştii au fost admiraţi de către toţi cei care ieşiseră la plimbare. Parada nu a durat mai mult de jumătate de oră, însă a fost suficient pentru ca şoferii să ştie că a început sezonul moto.

"E greu, dificil să fii motociclist în Iaşi. În primul rând, din punctul de vedere al infrastructurii, care cred că este la fel în toată ţara şi în al doilea rând din cauza lipsei de civilizaţie în trafic. Este o mare problemă cu care ne confruntăm", a declarat o tânără.

"Ne-am dorit foarte mult să facem acest eveniment astfel încât lumea să ne vadă pe stradă. Chiar dacă a fost cam brutală, treaba asta cu 70 de motoare, sperăm că lumea va fi din ce în ce mai atentă la noi pe drum. S-a dovedit ştiinţific că motocicleta atrage mai multe priviri decât femeile. Am avea un mesaj de transmis tuturor participanţilor la trafic: <<Deschideţi ochii, uitaţi-vă în oglinzi şi daţi prioritate!>>", a declarat Cătălin Trofinov, reprezentant al clubului organizator.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici