VIDEO. Scandal la un centru de carantină din Galaţi: „Nu suntem gunoaiele voastre, nu mâncăm lături”

  • Mai multe persoane cazate într-un centru de carantină din oraşul Galaţi au făcut scandal din cauza condiţiilor oferite de autorităţi
  • Oamenii sunt nemulţumiţi deoarece în weekend primesc mâncare perisabilă pentru două zile deşi nu au frigidere
  • Ei s-au certat cu persoana care face aprovizionarea cu mâncare a centrului şi au filmat incidentul
3753 afișări
Imaginea articolului VIDEO. Scandal la un centru de carantină din Galaţi: „Nu suntem gunoaiele voastre, nu mâncăm lături”

VIDEO. Scandal la un centru de carantină din Galaţi: „Nu suntem gunoaiele voastre, nu mâncăm lături”

Discuţiile au început după ce o femeie cazată într-un centru de carantină din Galaţi l-a luat la întrebări pe cel care aprovizionează clădirea cu alimente. Ea filmează întreaga scenă şi se declară revoltată de faptul că mâncarea este distribuită pentru două zile, deşi în clădire nu sunt frigidere. De asemenea, femeia le cere reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică să intervină.

„Domnule, nu am unde să le ţin două zile, deja stau cu mâncarea pe jos, Eu vreau mâncare sănătoasă, nu alterată, nu stricată, nu împuţită, ca cineva să-şi ia bani pe sănătatea noastră. (...) Unde este frigiderul nostru din cameră, să ţin şi eu brânză, lapte şi ouă? Nu ştiţi? Dar cine ştie?  Vreau să mânânc mâncare sănătoasă, că de aia mă ţineţi acolo. Nu să mânânc lăturile voastre de pe jos. Cine răspunde de sănătatea mea? (...) Aduceţi Sanepid-ul să ne împartă mâncare, tăiată, curată şi civilizată. Nu suntem gunoaiele voastre, dar vreau mâncare sănătoasă. Eu ştiu când sunt fierte ouăle astea, nu au niciun termen de valabilitate, eu nu pot să mă îmbolnăvesc, să le mâncaţi voi, că sunt fierte de o săptămână şi mi le mai daţi două zile”, spune femeia revoltată.

În plus, femeia este nemulţumită de faptul că pungile cu mâncare şi gunoi sunt ţinute pe acelaşi hol.

„Ne-au băgat ca pe şobolanii aici şi ne dau mâncare de pe jos. Aici sunt pungile de gunoi, aici e mâncarea, aici iar pungi de gunoi, nu se poate fraţilor aşa. Trebuie să ne oferiţi mâncare sănătoasă, nu mâncare împuţită pentru două zile”, se plânge femeia.

Ulterior, femeia îi convinge pe ceilalţi rezidenţi ai centrului de carantină să i se alăture. Oamenii ţipă la băbatul care le aduce alimente spunând că nu vor mâncare stricată.

Reprezentanţii Primăriei spun că meniul a fost gândit astfel încât mâncarea să nu se strice de la o zi la alta şi caută soluţii pentru perioada următoare când vor creşte temperaturile.

„Întrucât nu toate centrele de carantină sunt dotate cu frigidere, meniul a fost gândit în aşa fel încât alimentele să nu se altereze de pe o zi pe alta. Pe lângă prânzul cald oferit pentru ziua de duminică s-a adăugat hrana rece pentru a doua zi, adică salam uscat şi afumat, iaurturi sau alte tipuri de alimente care pot fi păstrate la temperatura camerei. Dat fiind că vremea s-a încălzit analizăm acum aceste aspecte şi vom căuta cele mai bune soluţii pentru a furrniza hrana persoanelor din carantină, în condiţii de siguranţă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Petrica Paţilea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

În centrele de carantină din judeţul Galaţi sunt 683 de persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici