Video VIDEO | UPDATE Bunica Anei Maria Pătru, de 90 de ani, citată în dosarul nepoatei, a SUFERIT un atac de panică la sediul DNA Ploieşti

Bunica fostei şefe a Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, o femeie în vârstă de 90 de ani, a ajuns, miercuri, la sediul DNA Ploieşti, unde este citată în calitate de martor în dosarul nepoatei, aceasta declarând că "e mai rău decât se întâmplă pe timpul războiului". Nicoliţa Simionescu, a suferit un atac de panică, la sediul DNA Ploieşti, o ambulanţă intervenind pentru a-i acorda îngrijiri medicale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3301 afișări

Reprezentanţii Ambulanţei Prahova, au declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că au intervenit pentru o femeie în vârstă, care a suferit atac de panică la sediul DNA Ploieşti.

Surse medicale au declarat că este vorba de Nicoliţa Simionescu, bunica de 90 de ani a fostei şefe AEP, Ana Maria Pătru.

Aceasta a fost evaluată medical, avea tensiune foarte mare şi i s-a administrat tratament.

Avocatul Anei Maria Pătru a declarat că Nicoliţa Simionescu nu a făcut declaraţii, prelevându-se de acest drept, pentru că este rudă apropiată cu Pătru.

„Nu auzea, nici nu ştiu cât a înţeles dumneaei din ce i s-a explicat acolo. S-a prelevat să nu dea declaraţii şi avea dreptul prevăzut de Codul de Procedură Penală pentru că este rudă apropiată cu persoana cercetată, respectiv Ana Maria Pătru. (...) I s-a adus la cunoştinţă faptul că i s-a pus sechestru pe un teren de 1.000 de metri şi pe o construcţie. A semnat, a luat la cunoştinţă”, a declarat Veronel Rădulescu.

Bunica Anei Maria Pătru a declarat, la intrarea în sediul DNA Ploieşti că este veteran de război, dar ceea ce face DNA este mai rău decât ce se întâmpla în perioadele trecute.

„Nu am păţit niciodată, nici pe timpul războiului aşa ceva. Eu sunt veteran de război. Soţul meu a fost veteran. Nu s-a întâmplat niciodată ceea ce s-a întâmplat cu DNA acum care mi-a nenorocit sănătatea. Mi-au luat copiii din pat şi i-au adus aici”, a spus femeia.

Avocatul lui Pătru a propus audierea, în calitate de martori în dosar a şefului DNA Ploieşti, Lucian Onea, şi a procurorului Mircea Negulescu, fiind de părere că Onea ar trebui să facă o declaraţie de abţinere.

„Am propus audierea unor martori care au fost acolo la momentul respectiv, 5.12.2016, printre ei numărându-se şi domnul procuror şef al DNA Ploieşti şi procurorul Negulescu Mircea şi un comisar de poliţie judiciară. În mod normal, existând această cerere n-ar trebui să se pronunţe pe această cerere procurorul de caz, domnul procuror şef, pentru că are un interes personal în cauză, având în vedere că este propus ca martor. Opinia mea este că ar trebui să facă o declaraţie de abţinere”, a mai spus Rădulescu.

Fosta şefă AEP, Ana Maria Pătru, o însoţeşte pe bunica sa la sediul DNA Ploieşti şi a declarat că avocaţii săi au solicitat şi un echipaj de ambulanţă, având în vedere că bunica are 90 de ani şi este foarte bolnavă.

De altfel, bunica Anei Maria Pătru a fost luată cu scaunul de cadrele medicale de la ambulanţă, pentru că nu am mai putut merge pe aleea ce duce spre sediul DNA Ploieşti.

Fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, a fost pusă sub control judiciar, miercurea trecută, de procurorii DNA Ploieşti, aceasta declarând, la ieşire că „e un joc al denunţului”.

Potrivit procurorilor, în perioada aprilie-mai 2013, Ana-Maria Pătru, fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente (AEP) a cerut de la reprezentanţii unei firme de sotfware 1 milion de euro, pentru a-l convinge pe directorul unei instituţii publice să soluţioneze în mod favorabil o investigaţie ce viza firma de software.

„În acelaşi context, inculpata a primit, în trei tranşe, în perioada iulie 2013 - martie 2014, suma totală de 600.000 euro (în cursul lunii iulie 2013 – suma de 400.000 euro, sumă remisă şi primită într-o servietă marca Montblanc împreună cu un instrument de scris aceeaşi marcă; sfârşitul lunii noiembrie 2013 – suma de 100.000 euro şi în cursul lunii martie 2014 – suma de 100.000 euro)”, arată DNA.

Sursa citată mai precizează că, pentru a ascunde provenienţa sumei de 600.000 de euro, în 2016, Ana-Maria Pătru a cumpărat un teren (pe numele unei rude) în oraşul Voluntari, în valoare de 130.000 de euro, a cumpărat (pe numele altei rude) un apartament în Constanţa în valoare de 80.000 de euro, a efectuat investiţii în valoare de 437.314,13 de euro ce consta în ridicarea unei case din Voluntari şi dotarea apartamentului din Constanţa.

„La data de 05 decembrie 2016, inculpata Pătru Ana Maria a formulat şi înregistrat la Direcţia Naţională Anticorupţie un denunţ privind existenţa unei infracţiuni de trafic de influenţă, pretins comisă de directorul instituţiei publice la care am făcut referire mai sus, cunoscând că acesta este nereal. Cu ocazia audierii în calitate de inculpat, Pătru Ana Maria a recunoscut că denunţul – obiect al infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, reţinută în sarcina sa, este mincinos”, mai spun procurorii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici