Voturi la referendumul pentru familie de la deţinuţi. Câte persoane au votat în ÎNCHISORI

Peste 9.000 de deţinuţi din închisorile din Administraţia Naţională a Penitenciarelor au votat la referendum, informează reprezentanţii ANP, care mai precizează că urna mobilă a fost solicitată de 45 de centre de detenţie.

647 afișări
Imaginea articolului Voturi la referendumul pentru familie de la deţinuţi. Câte persoane au votat în ÎNCHISORI

Voturi la referendumul pentru familie de la 9.000 de deţinuţi din ÎNCHISORI. Alte mii au cerut urna mobilă

„Sâmbătă, la nivelul unităţilor penitenciare, şi-au executat dreptul de vot în cadrul referendumului naţional pentru revizuirea Constituţiei 9.374 de persoane private de libertate. Un număr de 14.678 de persoane private de libertate au formulat cereri pentru a-şi exercita acest drept”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cristina Enache, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Cristina Enache a mai precizat că au fost formulate cereri în 45 de unităţi de detenţie şi, până în moment, nu au fost incidente la vot.

Referendumul are la bază iniţiativă cetăţenească demarată de Coaliţia pentru Familie, prima de după 1989. Pentru a fi valabil referendumul, la urne trebuie să se prezinte cel puţin 5.483.548 persoane cu drept de vot. Iniţiativa, semnată de peste 3 milioane de români, vizează înlocuirea sintagmei "între soţi", după cum scrie, în prezent, la art. 48, alin. (1) al Constituţiei, cu căsătoria liber consimţită "între un bărbat şi o femeie".

Întrebarea adresată românilor este: „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?". Urnele se vor închide la ora 21:00.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici