Video Zeci de oameni au semnat în cartea de condoleanţe deschisă la Castelul Peleş în memoria Reginei Ana - VIDEO

Cartea de condoleanţe a fost deschisă, marţi după amiază, la Castelul Peleş din Sinaia, zeci de oameni venind să semneze în semn de omagiu pentru Majestatea Sa Regina Ana, transmite corespondentul MEDIAFAX.

786 afișări

Cartea de condoleanţe a fost deschisă la intrarea în Castelul Peleş din Sinaia.

„Prin grija Casei Regale şi a Muzeului Naţional Peleş, a fost iniţiată cartea de condoleanţe în care vizitatorii castelului pot semna. Marţi va fi adus sicriul cutrupul neînsufleţit al Reginei în holul de onoare, unde în iulie 1938 a fost depus şi trupul Reginei Maria a României”, a declarat Narcis Dorin Ion, directorul general al Muzeului Naţional Peleş.

La cererea Casei Regale, la palat, drapelul României a fost coborât în bernă.

Mai mulţi turişti au venit cu lumânări, candele şi flori pe care le-au pus pe terasa din faţa Castelului Peleş

Directorul muzeului a precizat că palatul nu va putea fi vizitat până vineri.

“Castelul Peleş va fi închis luni, marţi, miercuri şi joi. Doar joi va fi deschis Pelişorul pentru vizitare. Pentru vizitatorii care doresc să aducă flori şi candele în amintirea Reginei Ana, aceştia o pot face pe terasa Castelului Peleş în zona fântânii arteziene”, a mai precizat Narcis Dorin Ion, directorul general al Muzeului Naţional Peleş.

Casa Regală a României a anunţat programul funeraliilor Reginei Ana, potrivit acestuia sicriul urmând să fie adus în ţară în data de 9 august, pe Aeroportul Otopeni, iar apoi dus la Castelul Peleş (9 august) şi Palatul Regal din Capitală (11 august), înmormâtarea urmând să aibă loc în 13 august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici