Ziua Porţilor Deschise la Brăila şi Tulcea cu ocazia Zilei Marinei

Forţele Navale Române organizează, duminică, o serie de evenimente cu ocazia Zilei Marinei, la Brăila şi Tulcea, care cuprind expoziţii şi ateliere interactive ale Marinei Militare, dar şi exerciţii demonstrative, jocuri şi concursuri marinăreşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1373 afișări
Imaginea articolului Ziua Porţilor Deschise la Brăila şi Tulcea cu ocazia Zilei Marinei

Ziua Porţilor Deschise la Brăila şi Tulcea cu ocazia Zilei Marinei (Imagine: Felix Cuceanu/ Mediafax Foto)

Astfel, nave militare fluviale, ateliere interactive, expoziţie de tehnică şi armament, precum şi alte surprize, au fost pregătite special pentru publicul din Brăila şi Tulcea, duminică, de către marinarii militari.

În premieră, la Brăila, navele militare fluviale au fost acostate în zona Falezei Dunării, iar la Tulcea, vizitatorii sunt aşteptaţi în Portul Militar în intervalul orar 10.00 - 14.00.

De asemenea, tot duminică, Statul Major al Forţelor Navale organizează ceremonii militare şi religioase cu depuneri de coroane de flori, în memoria celor care îşi dorm somnul de veci în adâncul apelor, în garnizoanele de marină.

Acestea sunt organizate la Constanţa, la Monumentul Crucea Marinarilor, de pe faleză, la Mangalia, la Monumentul Marinarului Erou de la Muzeul Marinei, şi la Tulcea, la Cimitirul Eroilor din municipiu.

La ceremonii iau parte reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, ai autorităţilor publice locale, Bisericii Ortodoxe Române, ligilor şi asociaţiilor profesionale ale marinarilor, veterani de război, ofiţeri în rezervă şi în retragere.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici