CCA a depus memorii la Comisia de Disciplină împotriva lui Mititelu, Niculae şi Stoichiţă

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că CCA a depus memorii la Comisia de Disciplină a LPF împotriva finanţatorilor Adrian Mititelu şi Ioan Niculae, precum şi împotriva antrenorului Mihai Stoichiţă, pentru declaraţii jignitoare.

15 afișări
Imaginea articolului CCA a depus memorii la Comisia de Disciplină împotriva lui Mititelu, Niculae şi Stoichiţă

CCA a depus memorii la Comisia de Disciplină împotriva lui Mititelu, Niculae şi Stoichiţă (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"După meciurile din prima etapă s-au făcut declaraţii deplasate, declaraţii jignitoare la adresa arbitrilor, iar noi am decis să depunem memorii împotriva celor care au făcut acele afirmaţii. Astăzi am trimis sesizările la Comisia de Disciplină împotriva domnilor Mititelu, Ioan Niculae şi Stoichiţă", a afirmat oficialul CCA.

Vasile Avram a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu se aştepta ca antrenorul formaţiei Astra, Mihai Stoichiţă, să jignească brigada de arbitri şi a explicat că acesta a fost eliminat de centralul Alexandru Deaconu la meciul cu Dinamo pentru că a depăşit spaţiul tehnic din faţa băncii de rezervă. "M-au susprins declaraţiile domnului Stoichiţă de după meci. Dânsul face parte din categoria antrenorilor inteligenţi, cunoaşte mai multe limbi internaţionale, are experienţă şi nu mă aşteptam la aşa ceva. Declaraţiile dânsului au fost chiar jignitoare. Oricum, ca să explic, nu trebuie să înjuri, să dai în cap sau mai ştiu eu ce pentru a fi eliminat de arbitru. Conform regulamentelor, e suficient să depăşeşti suprafaţa tehnică din faţa băncii de rezervă şi poţi fi eliminat", a adăugat Vasile Avram.

La finalul meciului Astra - Dinamo, scor 1-2, finanţatorul grupării ploieştene, Ioan Niculae, şi antrenorul Mihai Stoichiţă au afirmat că centralul Alexandru Deaconu a influenţat rezultatul partidei. De asemenea, Niculae i-a numit "nenorociţi" pe componenţii brigăzii de arbitri. Patronul clubului Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a afirmat după meciul cu CFR Cluj, scor 0-0, că formaţia sa a fost "jecmănită" de arbitrul Alexandru Tudor, refuzându-i două penaltiuri.

Preşedintele CCA a menţionat că arbitrii cu cele mai mari note după prima etapă a Ligii I sunt asistenţii Sebastian Gheorghe, la meciul Astra - Dinamo, şi Valentin Avram (fiul şefului CCA şi fratele centralului Marius Avram), la meciul Victoria Brăneşti - Gaz Metan Mediaş. El nu a dorit să spună dacă sunt arbitri care vor fi reţinuţi de la delegări, dar a menţionat că unii dintre aceştia nu au respectat anumite recomandări ale CCA. "Avem 22 de arbitri şi doar nouă jocuri pe etapă. Iar noi vrem să îi folosim pe toţi. Dacă etapa viitoare lipseşte cineva, asta nu înseamnă că acel arbitru este reţinut de la delegări. În plus, sunt arbitri precum Haţegan, Tudor şi Balaj, care au meciuri internaţionale şi nu îi vom putea delega imediat după întoarcerea din străinătate. Există însă arbitri care în etapa aceasta nu au respectat recomandările CCA, ale mele şi ale preşedintelul FRF. Sunt unii care au carenţe. De exemplu, la testele fizice dovedesc că stau bine cu pregătirea, iar în teren nu mai sunt aşa de bine pregătiţi. Ei trebuie să înţeleagă că fiind cât mai aproape de fază iau deciziile cele mai bune. Nu poţi să dispari chiar aşa din joc", a precizat oficialul CCA.

O problemă remarcată de Vasile Avram este legată de prestaţia arbitrilor de rezervă. "Au fost câteva meciuri în care arbitrii de rezervă nu au aplicat corect recomandările noastre. Au fost probleme cu arbitrii de rezervă. Ei trebuie să fie foarte atenţi pentru că acolo, pe marginea terenului, este focarul. De acolo, de la băncile de rezervă încep incidentele pe teren. Iar cum din acest sezon observatorii LPF trebuie să stea în tribună şi nu între cele două bănci ca până acum, rolul arbitrilor de rezervă în prevenirea incidentelor a crescut foarte mult", a adăugat el.

Avram a precizat că CCA a făcut delegările arbitrilor pentru primele zece etape ale Ligii I de acum trei săptămâni. "Noi am făcut delegările pe primele zece etape din urmă cu trei săptămâni. Bineînţeles că atunci când le-am făcut am pornit de la premisa că nu vor exista greşeli", a mai spus Vasile Avram.

Conform analizei efectuate de CCA, arbitrul meciului Universitatea Craiova - CFR Cluj, Alexandru Tudor, trebuia să acorde un penalti formaţiei gazdă la faultul lui Panin asupra lui Mihai Costea. "La prima fază incriminată de Craiova, contactul dintre Nuno Claro şi Costea, Tudor a procedat corect neacordând penalti. În schimb, după părerea mea, se impunea penalti la faultul lui Panin asupra lui M. Costea pentru că se vede clar cu apărătorul îl ţine pe atacant", a declarat, vicepreşedintele CCA, Dan Petrescu, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă.

În opinia lui Dan Petrescu, centralul Sebastian Colţescu a anulat corect autogolul fundaşului formaţiei FC Timişoara, Ioan Mera, din meciul cu Gloria Bistriţa. "Autogolul a fost anulat pe motiv de fault în atac. Fundaşul (n.r. - Ioan Mera) a fost faultat de atacantul bistriţean, împiedicându-l să joace corect mingea şi forţându-l să trimită în propria poartă. Aşadar decizia arbitrului a fost corectă", a menţiona Petrescu.

Vicepreşedintele CCA a adăugat că arbitrii vor primi prin e-mail, după fiecare etapă, fazele importante din meciurile pe care le-au condus. "După fiecare etapă, în afară de discuţiile telefonice, le vom trimite arbitrilor pe e-mail toate fazele pe care le considerăm noi importante. Le spunem şi lucrurile bune şi cele greşite. Le dăm fazele de la meciul pe care l-au arbitrat în funcţie de analiza şi raportul CCA. Practic sunt concluziile CCA şi recomandările noastre pentru a se îndrepta", a explicat Dan Petrescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici