Dieta spaniolului Dani Carvajal: zero gluten şi mult broccoli

Un fotbalist aflat la Cupa Mondială a adoptat dieta fără gluten, deşi nu suferă de boala celiacă, însă specialiştii atrag atenţia asupra riscurilor.

1372 afișări
Imaginea articolului Dieta spaniolului Dani Carvajal: zero gluten şi mult broccoli

Dieta spaniolului Dani Carvajal: zero gluten şi mult broccoli

Aflat în Qatar cu naţionala Spaniei, fundaşul dreapta spaniol Dani Carvajal, de la Real Madrid, spune că este într-o formă bună datorită unei diete speciale. 

Făeă gluten, grâu, lapte de vacă, în schimb lapte vegetal, carne roşie, cartofi, roşii, vinete, broccoli sau ardei. Este dieta strictă adoptată de Dani Carvajal. Deoarece accidentările l-au măcinat, jucătorul a întreprins o schimbare în viaţa şi în dieta sa.

Gata cu pizza, paste, alimente cu gluten, alegând o planificare riguroasă asociată cu noi obiceiuri. Flavia Bernini, biolog nutriţionist, atrage atenţia: „Ştiinţa ne avertizează să nu renunţăm pentru totdeauna la consumul de gluten, dacă nu suferim de boală celiacă”.

Dieta fără gluten a fost făcută celebră de jucător sârb de tenis Novak Djokovic, însă specialiştii susţin că nu este cea mai potrivită, întrucât lipsesc organismul de nutrienţii oferiţi de o alimentaţie normală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici