Dinamo a câştigat titlul în Liga Naţională de handbal masculin

Dinamo şi-a păstrat titlul în Liga Naţională, după ce a câştigat cu 2-0 seria cu CSM Bucureşti. Meciul doi a fost câştigat la aruncările de la 7 metri, după un final absolut dramatic. La sfârşitul celor 60 de minute, scorul a fost egal, 20-20.

135 afișări
Imaginea articolului Dinamo a câştigat titlul în Liga Naţională de handbal masculin

Dinamo a câştigat titlul în Liga Naţională de handbal masculin

La 7 metri, Irimuş a parat două aruncări, în timp ce Iancu, numai una. Dinamo s-a impus cu 24-23. CSM Bucureşti a pierdut finala campionatului pentru al treilea an consecutiv. Dinamo a câştigat titlul pentru a 14-a oară în istorie. Trupa din Ştefan cel Mare a reuşit eventul în acest sezon, în condiţiile în care a câştigat şi Cupa României

La nici 24 de ore distanţă de finala Ligii Campionilor de la Koln, meciul de titlu din România a arătat că handbalul românesc se află la ani distanţă de ceea ce se joacă azi la cel mai înalt nivel. Este adevărat, şi impresia partidei Vardar – PSG ne-a rămas încă vie în memorie. Dar disputa dintre CSM Bucureşti şi Dinamo în jocul doi, ca de altfel şi cea din Ştefan cel Mare, s-a apropiat ca încărcătură emoţională, după modul cum a fost decisă.

Cu aproximativ 30 de minute înainte de startul jocului, Sala ”Rapid” a fost arhiplină, ca niciodată la un meci al băieţilor. Deznodământul primei partide, victorie obţinută de Dinamo în ultima secundă, a amplificat şi mai mult interesul pentru acest joc. Gazdele au arătat pentru prima dată în acest sezon că sunt capabile să se bată de la egal la egal cu reprezentanta României în Liga Campionilor. Dinamo a arătat pe final de sezon însă că este şi într-o uşoară scădere de formă.

Emoţiile, încărcătura psihologică au fost la cote înalte. Iar în primele 30 de minute cele două echipe au părut depăşite din acest punct de vedere. A rezultat astfel un meci destul de slăbuţ din punct de vedere valoric, cu multe greşeli tehnice, forţări, pase în picior, ratări şi atacuri prelungite la extrem. La acest lucru au contribuit şi cei doi arbitri, care în loc să dinamizeze puţin jocul, au ridicat foarte greu mâna pentru pasiv.

Cele două echipe au dat senzaţia că se tem una de cealaltă, iar golurile au venit cu multă dificultate. Şi totuşi, doi oameni s-au ridicat la nivelul unei finale, cei doi portari, Ionuţ Irimuş, respectiv Ionuţ Iancu, care împreună au adunat 20 de intervenţii în prima parte. Tot la plus ar putea fi trecut modul cum s-au bătut cele două echipe în apărare. Spectacol a fost mai puţin, dar spirit de luptă a existat în ambele tabere. Pe tabela de marcaj, Dinamo a avut iniţiativa, dar nu s-a desprins niciodată la mai mult de două goluri. La pauză, avantajul campioanei a fost minim 9-8.

Fără Marijanac, Şomlea şi Humet la linia de 9 metri, CSM Bucureşti a suferit foarte mult în atac, practic nu prea a avut un om care să facă diferenţa în faţa unei apărări masive a adversarului. În schimb, Dinamo a avut suficiente soluţii şi a reuşit să facă diferenţa până la un moment dat de la distanţă. Dinamo s-a desprins la 4 goluri în partea secundă în trei rânduri, 12-8, 13-9, 16-12. Fără a mai avea ce să piardă, Sundovski a riscat totul şi a jucat 7 contra 6 în atac. La primele acţiuni, CSM Bucureşti a fost surprinsă, dar cu timpul a început să recupereze terenul pierdut. În atac supranumeric, Dinamo a fost fixată mai bine pe linia de 6 metri în defensivă, iar Aslanian a început să arunce şi de la distanţă.

Pe o revenire fantastică, dar şi pe o relaxare în tabăra lui Dinamo, CSM Bucureşti a egalat la 17-17 în minutul 54. Primul moment psihologic s-a consemnat în minutul 55. Ionuţ Iancu a apărat o aruncare de la 7 metri, iar colegii lui au avut şansa să treacă la conducere. În două rânduri. Milosevic a tras mult peste poartă, iar Negru a făcut o forţare în atac. Dinamo s-a desprins la 19-17, a înscris pentru 20-18 cu 47 de secunde înainte de final, dar finalul a fost apoteotic şi a salvat impresia artistică din prima repriză. Georgievski a înscris repede, Cîmpan a tras în bară din situaţie de unu la unu, iar Aslanian a aruncat tribunele în aer cu 3 secunde înainte de final. Sajad Esteki a reuşit să tragă la poartă în acest interval de timp, dar meciul a fost împins către aruncările de la 7 metri, scor 20-20. După un prim meci decis în ultima secundă.

La acest capitol, Ionuţ Irimuş a fost imperial. De altfel, şi-a continuat evoluţiile foarte bune din timpul regulamentar, când a parat multe mingi grele. I-a ghicit pe Georgievski şi Aslanian la 7 metri, Iancu a reuşit să recupereze doar un gol la o paradă în faţa lui Şandru, astfel că titlul a rămas tot la Dinamo. Singura diferenţă faţă de 2016 este că fiesta nu a mai fost în Ştefan cel Mare, ci în ”Rapid”!

CSM Bucureşti – Dinamo 23-34 (20-20, 8-9)

Iancu, Blazevic – Negru 3, Roşu 1, Milosevic 2, Bernatonis, Stavrositu, Saurina 7, Aslanian 3, Georgievski 3, Constantinescu, Stamate 1, Rotaru 2, Novanc 1, Militaru. Antrenor: Zvonko Sundovski

Irimuş, Grigoraş – Bera, Asoltanei 5, S. Esteki 6, Şandru 1, A. Esteki 4, Ragot 2, Vrankovic 1, Şania, Mironescu 1, Cîmpan, Mousavi, Savenco, Capotă, Mocanu 4. Antrenor: Eliodor Voica

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici