Dumitru Dragomir, la 14 ani după ce a spus că l-a ajutat pe Gigi Becali să fure Steaua: Am mai exagerat şi eu

În 2005, fostul preşedinte al LPF, Dumitru Dragomir, susţinea că l-a ajutat de omul de afaceri Gigi Becali să preia ilegal brand-ul Steaua Bucureşti. La 14 ani distanţă, în emisiunea ProSport LIVE, Dragomir s-a răzgândit şi a susţinut că a exagerat.

281 afișări
Imaginea articolului Dumitru Dragomir, la 14 ani după ce a spus că l-a ajutat pe Gigi Becali să fure Steaua: Am mai exagerat şi eu

Dumitru Dragomir, la 14 ani după ce a spus că l-a ajutat pe Gigi Becali să fure Steaua: Am mai exagerat şi eu

În trecut, Dumitru Dragomir a avut o intervenţie furtunoasă în emisiunea moderată de Dan Diaconescu, în cadrul căreia era invitat Gigi Becali. Fostul şef al LPF a susţinut că l-a ajutat pe actualul finanţator FCSB să fure brand-ul Steaua, de care omul de afaceri a fost deposedat între timp.

Între timp, Gigi Becali şi Dumitru Dragomir s-au împăcat, iar discursul fostului şef LPF nu mai e atât de dur. La mai bine de un deceniu, Dragomir a fost pus să comenteze afirmaţia din acel moment, la o emisiune ProSport LIVE din august 2019.

Cristian Scutariu (jurnalist ProSport): "Domnule Dragomir, vă mai aduceţi aminte de celebra dumneavoastră frază pe care nu aţi mai dezvoltat-o de atunci? Cred că ar trebui dezvoltată: <Te-am ajutat să furi Steaua!>"
Dumitru Dragomir: “Ei, am mai exagerat şi eu”
C. S. “Vedeţi că justiţia a demonstrat că aţi avut dreptate atunci”
D. D.: "Lasă că vorbim altă data, că acum sunt la un eveniment"

În 2005, Dumitru Dragomir avea o altă părere, aducând acuze grave la adresa lui Gigi Becali.
"Becali este un trişor ordinar, este un hoţ de profesie. Steaua a furat-o, l-am ajutat să fure Steaua, reţineţi. Fac autodenunţ, l-am ajutat să fure Steaua. El a avut bani din pământuri, Steaua era într-o criză financiară şi atunci el nu a cumpărat Steaua, el a dat împrumut şi după aia i-a şantajat pe fraţii Păunescu. Le-a dat bani împrumut, contra dezlegări la jucători şi nişte documente cum că... bani împrumut, luat din jucători. Şi el a cumpărat jucătorii, dar nu mă forţaţi să spun treaba asta că sunt multe de spus şi nu vreau să vorbesc asta", a declarat atunci Dumitru Dragomir.

În iulie 2019, CSA Steaua a câştigat procesul pentru palmares cu FC FCSB, clubul care aparţine lui Gigi Becali. Tribunalul Bucureşti a stabilit că palmaresul Stelei aparţine CSA Steaua din 1947 şi până în 2003.

Armata a solicitat instanţei recunoaşterea proprietăţii CSA Steaua asupra a 21 de titluri de campioană a României, 22 de Cupe ale României, 4 Supercupe ale României, a Cupei Campionilor Europeni din 1986, a Supercupei Europei din 1987.

Victoria juristului Florin Talpan este sinonimă cu dezastrul pentru vicecampioana României. FC FCSB a rămas cu cinci campionate (2005, 2006, 2013, 2014, 2015), trei trofee de Cupa României (2011, 2014, 2015) şi două Supercupe ale României (2006 şi 2013) - adică performanţele obţinute din 2004 până în prezent.

Până acum, CSA Steaua, reprezentată de juristul Talpan, a câştigat toate dosarele contra lui Becali şi FC FCSB. Cele mai importante sentinţe au fost cea a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, emisă în decembrie 2014, care a anulat marca Steaua înregistrată de Gigi Becali, apoi cea a Curţii de Apel, din decembrie 2016, prin care lui Gigi Becali i se interzicea să mai folosească, pentru clubul său, numele Steaua.

Toate contraatacurile iniţiate de Becali au eşuat: instanţele au respins definitiv cererea latifundiarului de a anula marca Steaua înregistrată de Armată şi solicitarea de a suspenda executarea sentinţei date de Curtea de Apel în decembrie 2016.

CSA Steaua şi-a reînfiinţat în 2017 secţia de fotbal, iar echipa a fost înscrisă în Liga a 4-a Bucureşti. Cu Marius Lăcătuş manager în această perioară, echipa şi-a ratat de fiecare dată obiectivul, acela de a câştiga campionatul şi de a promova în Liga a 3-a. Anul trecut s-a clasat pe locul 2, în spatele Rapidului, iar în acest an a terminat pe aceeaşi poziţie, în spatele celor de la Carmen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici