Echipa masculină de gimnastică a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice

Echipa masculină de gimnastică a României, formată din Marian Drăgulescu, Marius Berbecar, Cristian Băţagă, Andrei Muntean, Vlad Cotuna şi Andrei Ursache, a ratat, duminică, şansa de a participa la JO de la Rio.

635 afișări
Imaginea articolului Echipa masculină de gimnastică a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice

Echipa masculină de gimnastică a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Echipa masculină de gimnastică a României, alcătuită din Marian Drăgulescu, Marius Berbecar, Cristian Băţagă, Andrei Muntean, Vlad Cotuna şi Andrei Ursache, a ratat, duminică, şansa de a participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

România s-a clasat pe 5 în turneul preolimpic care s-a desfăşurat chiar în oraşul unde vor avea loc Jocurile Olimpice. Cu un total de 344,148 de puncte, România a fost a treia după a doua subdiviziune, în urma Germaniei şi Franţei, însă până la final, Drăgulescu şi compania au pierdut teren în faţa Ucrainei, 350,160 puncte şi a Olandei, 347,444.

Primele patru clasate, Germania, Franţa, Ucraina şi Olanda au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice, care se vor desfăşura în această vară, în perioada 5-21 August.

România a obţinut punctaje bune la sărituri, prin Marian Drăgulescu, 15,266 de puncte, la paralele, sol şi inele, însă gimnaştii antrenaţi de Ioan Suciu nu au dat acelaşi randament la cal cu mânere şi la bara fixă.

Gimnaştii români vor mai primi o calificare nenominală pentru probele individuale de la Rio. România avea un sportiv calificat individual, pe Marian Drăgulescu, medaliat cu argint la sărituri.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici