EURO 2012: ITALIA a învins GERMANIA, scor 2-1, şi s-a calificat în finala de la Kiev

Reprezentativa Italiei a învins, joi, la Varşovia, cu scorul de 2-1 (2-0), naţionala Germaniei, în semifinalele Campionatului European din Polonia şi Ucraina, şi s-a calificat în finala competiţiei, în care va întâlni deţinătoarea trofeului, Spania.

4885 afișări
Imaginea articolului EURO 2012: ITALIA a învins GERMANIA, scor 2-1, şi s-a calificat în finala de la Kiev

EURO 2012: ITALIA a învins GERMANIA, scor 2-1, şi s-a calificat în finala de la Kiev (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Golurile învingătorilor au fost marcate de Balotelli '20, '36. Pentru Germania a înscris Mesut Ozil, în minutul 90+2, din penalti.

Germania: Neuer - Boateng (Muller '71), Hummels, Badstuber, Lahm - Khedira, Schweinsteiger - Kroos, Özil, Podolski (Reus 46)- Gomez (Klose '46). Selecţioner: Joachim Löw.

Italia: Buffon - Balzaretti, Barzagli, Bonucci, Chiellini - Pirlo - Marchisio, Montolivo (Motta '63), De Rossi - Balotelli (Di Natale '70), Cassano (Diamanti '58). Selecţioner: Cesare Prandelli.

Meciul a fost arbitrat de o brigadă condusă la centru de francezul Stephane Lannoy, ajutat de compatrioţii săi Frederic Cano, Michael Annonier (arbitri asistenţi), Fredy Fautrel şi Ruddy Buquet (asistenţi suplimentari). Arbitru de rezervă a fost englezul Howard Webb.

Italia va întâlni în finala Campionatului European, duminică, la Kiev, deţinătoarea trofeului, Spania.

LIVE TEXT

Minutul 90: Meciul se încheie cu victoria Italiei, care obţine calificarea în finala competiţiei.

Minutul 90: Ozil marchează din penalti, dictat după un henţ comis de Balzaretti.

Minutul 88: Germania încearcă din răsputeri să marcheze măcar un gol, dar fără succes. Hummels trimite din trei metri în braţele lui Buffon, care este ajutat de un coechiper.

Minutul 82: O nouă ocazie pentru Italia. Di Natale pleacă de la limita ofsaidului, aleargă 25 de metri cu mingea la picior, dar şutul său din 16 metri loveşte plasa laterală.

Minutul 75: Ocazie pentru Italia. La un atac al echipei lui Cesare Prandelli, Marchisio trimite puţin pe lângă poartă.

Minutul 67: Atac fulgerător al italienilor, Diamanti îi trimite în careu lui Marchisio, dar finalizarea acestuia trece pe lângă poarta lui Neuer.

Minutul 62: Buffon îşi salvează încă o dată echipa, respingând de sub bară un şut din lovitură liberă a lui Reus.

Minutul 60: Balotelli ia pe cont propriu o acţiune, dar şutul lui de la aproximativ 18 metri trece pe lângă poartă.

Minutul 54: După un început bun al germanilor, italienii au reuşit să echilibreze jocul.

Minutul 48: Germania începe partea a doua a jocului ca şi pe prima, respectiv în atac. Reus pătrunde uşor în careu, dar şutul la colţul scurt este prins de Buffon.

Minutul 46:  A început repriza a doua.

PAUZĂ . Se încheie prima repriză

inutul 45: De la margine se arată un minut de prelungire.

Minutul 36: Balotelli reuşeşte dubla. La un contraatac rapid al italienilor, Balotelli este găsit cu o pasă lungă de Montolivo şi şutează puternic de la aproximativ 16 metri în poarta lui Neuer, rămas fără reacţie.

Minutul 27: Ozil trage de la 16 metri, dar Buffon se întinde şi reţine

Minutul 20: După ce jocul s-a mutat în careul germanilor, Balotelli reuşeşte să deschidă scorul, trimiţând mingea în poartă cu capul, după o centrare a lui Cassano.

Minutul 17: Italia la primul şut pe poartă. Montolivo şutează puternic de la aproximativ 18 metri, dar Neuer respinge.

Minutul 13: Kroos trage puternic de la marginea careului, Buffon respinge din nou.

Minutul 12: Atacuri repetate ale Germaniei la poarta italienilor. La un şut respins de Buffon în faţă, Barzagli trimite milimetric pe lângă propria poartă.

Minutul 6: Ocazie mare pentru Germania. Un şut puternic al lui Hummels este respins de pe linia porţii de Pirlo, care pare că s-a ajutat de braţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici