Euro 2016: Ucraina este prima naţională eliminată din competiţie

Ucraina a fost învinsă în al doilea meci de la Campionatul European, scor 0-2, de Irlanda de Nord, iar naţionala antrenată de Mikhailo Fomenko nu mai are nici o şansă de calificare în optimile de finală, cu o etapă înainte de finalul fazei grupelor.

870 afișări
Imaginea articolului Euro 2016: Ucraina este prima naţională eliminată din competiţie

Euro 2016: Ucraina este prima naţională eliminată din competiţie

Irlanda de Nord a produs una dintre surprizele Campionatului European din Franţa şi a învins cu 2-0 reprezentativa Ucrainei. Astfel, naţionala pregătită de Mikhailo Fomenko nu a acumulat nici un punct după primele două partide, iar şansele de calificare în optimile de finală sunt nule. Chiar dacă va învinge Polonia în ultima partidă din grupe, Ucraina ar avea 3 puncte, la fel ca şi Irlanda de Nord, care are avantajul meciului direct.

"Meciul cu Irlanda de Nord a fost pe viaţă şi pe moarte, iar la finalul lui, concluzia este că noi am părăsit competiţia. Ultimul joc nu mai are nici o miză, vom juca doar pentru prestigiu. Meciul a fost deschis până la primul gol şi era clar că echipa care va marca prima, va câştiga. Irlanda de Nord s-a apărat mai mult şi ştiam că 80% din goluri le-au marcat din fazele fixe. Am lucrat toată săptămâna la fazele fixe, dar am luat gol dintr-o astfel de fază. Ce pot să spun? A fost o experienţă importantă pentru noi, iar când un meci este atât de important, va trebui să fim mai atenţi şi concentraţi. Se pare că Irlanda de Nord şi-a dorit victoria mai mult decât noi." a declarat la finalul meciului mijlocaşul Taraz Stepanenko.

Irlanda de Nord a deschis scorul prin McAuley, care a înscris, cu capul, dintr-o centrare perfectă trimisă de Norwood, care a executat o lovitură liberă din lateral. McGinn a dublat avantajul nord-irlandezilor, cu un şut respins în faţă de către portarul ucrainean.

"Ne aşteptam la un astfel de joc, nu ne-au surprins cu nimic. Cred că din cele 16 goluri pe care le-au marcat în preliminarii, 9 dintre acestea au veit din faze fixe, aşa că ne-am pregătit pentru astfel de momente ale jocului. Cu toate acestea, am făcut greşeli mari în teren. Le-am permis să-şi facă jocul şi de aceea am pierdut." a spus selecţionerul Ucrainei, Mikhailo Fomenko.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici