Video EURO U21 | România s-a CALIFICAT în semifinalele Campionatului European şi şi-a asigurat prezenţa la Jocurile Olimpice, după o pauză de mai bine de 50 de ani | VIDEO

Naţionala de tineret a României s-a calificat în semifinalele EURO U21, după 0-0 în ultimul meci din faza grupelor cu Franţa.

7031 afișări

UPDATE: Suporterii români au fost la cote înalte la Cesena, locul de disputare al meciului. Au luat cu asalt tribunele stadionului, iar entuziasmul lor le-a dat jucătorilor încrederea de care aveau nevoie. Deşi selecţionerul Mirel Rădoi a făcut mai multe schimbări după meciurile cu Croaţia şi Anglia, alegând să dea şansa şi altor jucători, naţionala noastră a făcut un meci bun şi a terminat pe primul loc Grupa C.

Dacă startul de meci a aparţinut Franţei, România a echilibrat ulterior partida şi a început să preia controlul. A ratat câteva ocazii prin Puşcaş, Hagi şi Cicâldău, dar şuturile nu au prins cadrul porţii. În partea a doua Franţa a fost mai incisivă pe faza de atac, dar portarul nostru Ionuţ Radu nu a avut foarte mult de lucru. În ultimele 10 minute, cele două naţionale au părut mulţumite cu rezultatul de 0-0 şi au lăsat-o mai moale.

În urma acestui egal, România termină pe primul loc Grupa C, cu 7 puncte, urmată de Franţa, cu acelaşi punctaj, dar cu un golaveraj mai slab. Naţionala noastră se califică direct în semifinale, în timp ce Franţa merge mai departe fiind cea mai bună echipă de pe locul secund din cele 3 grupe.

Rezultatele României din faza grupelor:

România – Croaţia 4-1

România – Anglia 4-2

România – Franţa 0-0

Semifinalele Campionatului European sunt următoarele: România – Germania şi Spania – Franţa.

Accederea în primele patru înseamnă şi prezenţa la Jocurile Olimpice, după o pauză de mai bine de 50 de ani. În cazul unui rezultat de egalitate, Franţa şi România merg la braţ în semifinale. Înaintea jocurilor de luni, România şi Franţa au câte 6 puncte, iar cel mai simplu calcul pentru ambele selecţionate este un rezultat de egalitate, caz în care vom asista la o calificare la braţ a celor două naţionale. România termină pe locul 1 în Grupa C în două variante, victorie sau scor egal. Tricolorii au un golaveraj superior Franţei înaintea confruntării directe, 8-3 vs 3-1. Selecţionata lui Mirel Rădoi are şi varianta unei înfrângeri la o diferenţă de maximum două goluri pentru calificarea în semifinale. În schimb, Franţa nu-şi permite „luxul” de a pierde în faţa României, pentru că ar fi, evident, sub linia de clasament a Italiei, care are deja un plus trei la golaveraj. România are practic trei variante de calificare în semifinale şi îşi poate alege şi adversara. Dacă va termina pe locul 1 va înfrunta Germania, iar dacă va fi pe locul 2 de calificare o va avea în faţă pe Spania.

Selecţionata U21 şi-a creat toate aceste scenarii ideale în urma parcursului magic de până acum, victorii la diferenţă de cel puţin două goluri cu Croaţia (4-1) şi Anglia (4-2). Şi va avea şi susţinerea Italiei la partida cu Franţa.

”Din punct de vedere fizic şi din punct de vedere mental sunt problemele pe care le avem. Cred că mâine seară, la ora partidei, vor fi şi ceva schimbări. Va trebui, până mâine seară, să găsim soluţii, să-i relaxăm puţin, dar să le arătăm exact ceea ce trebuie să facă. În aceste două meciuri am arătat şi unitate, determinare, spirit, sacrificiu şi cred că mâine seară, înainte de toate, vom avea nevoie de echilibru”, a spus selecţionerul Mirel Rădoi, la conferinţa de presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici