Florin Prunea, Dinamo, moment prielnic de duelare cu galeria: Aceşti suporteri nu mai există. Nu sunt oameni, sunt animale. Nu au suflet

Managerul general al lui Dinamo, Florin Prunea, a răbufnit la adresa grupului din galerie care-l înjura pe Eugen Neagoe, în timp ce antrenorul era transportat de urgenţă la spital. Tehnicianul a suferit un infarct în timpul meciului cu Craiova.

1014 afișări
Imaginea articolului Florin Prunea, Dinamo, moment prielnic de duelare cu galeria: Aceşti suporteri nu mai există. Nu sunt oameni, sunt animale. Nu au suflet

Florin Prunea, Dinamo, moment prielnic de duelare cu galeria: Aceşti suporteri nu mai există. Nu sunt oameni, sunt animale. Nu au suflet

"Suporterii nu au venit la spital. Când am văzut reacţia unora dintre ei...Îi felicit pe fanii olteni. Au arătat că îl iubesc, în timp ce la noi se scanda demisia şi înjurături la adresa noastră. Aceşti suporteri nu mai există. Nu mai există! Nu sunt oameni! Sunt animale! Nu au suflet", a declarat Florin Prunea, pentru ProSport.

Oficialul roş-albilor a continuat: "La Constanţa am vrut să intervin pentru ei, mi-a fost frică la Constanţa că Jandarmeria intervine, erau copii. M-am rugat de şeful Jandarmeriei...Nu pot să mai tac. Trebuie să spun adevărul. Ee vorbesc despre cei care jignesc, despre cei care înjură, despre cei care nu au nimic în comun cu sportul".

TITLURILE ZILEI

După partidă, Prunea a avut un dialog mai aprins cu o parte dintre fani, iar la conferinţa de presă a răbufnit, şocat de faptul că antrenorul, aflat în stare critică, era jignit chiar de propria galerie.

Ce a spus Florin Prunea la conferinţa de presă:

"Atâta ură nu am văzut în viaţa mea. Toată lumea atacă pe toată lumea. Am văzut oameni desfiguraţi la faţă şi la Constanţa şi aici, pentru ce? Până la urmă e un simplu sport. Nu pot să-mi dau seama de unde s-a adunat atâta ură sau ce se întâmplă, că e clar că se întâmplă ceva. Dar totul e bine când se termină cu bine şi cred că de fotbal nu are rost să mai vorbim. În momentele acestea, când sunt chestiuni de viaţă şi de moarte...

E bine şi mă bucur pentru Eugen că nu s-a întâmplat nenorocirea. E normal să fie afectat, a fost din prima zi de când a venit aici, dar nu am crezut că se poate ajunge aici, că dacă ştiam să se poate ajunge aici, poate îl lăsam, naibii, de fotbal şi ne apucam de altceva. L-am văzut toată săptămâna dialogând destul de greu. Astăzi, am fost la Săftica, am stat cu el toată după-amiaza, de la prânz. L-am văzut preocupat, a pregătit meciul normal. L-am avut coleg de echipă, un jucător foarte puternic. Nu am crezut că poate să se întâmple o asemenea...

Dar atâta ură nu pot să înţeleg, am crescut la clubul ăsta, din 77, am cunoscut şefi de galerie, am cunoscut oameni, dinamovişti adevăraţi. Ăsta este Dinamo? Nu mai recunosc clubul ăsta. Nu-mi vine să cred când văd atăta ură! Sunt desfiguraţi la faţă, nu pot să-i înţeleg. Nu merge treaba, pleacă antrenorul, pleacă preşedintele, dar în halul acesta, să ajungem la chestiuni de viaţă şi de moarte? Nu pot să înţeleg, sincer. În primul rând îl sfătuiesc să se odihnească şi să-l lase, naibii, de fotbal! Să nu murim pe stadioane! Nu are nicio vină, a venit aici, săracul, să muncească şi să facă treaba. A fost, culmea, şi jucător al lui Dinamo, care a marcat pentru Dinamo.

Dar atâta ură, nu pot să înţeleg ce se întâmplă. Suntem toţi în stare de şoc. Deocamdată, este importantă refacerea lui Eugen. Am auzit-o pe doctoriţă că a fost foarte, foarte aproape de o mare nenorocire. Am fost acolo, când i-au dat şocul şi bine că a pornit aparatul ăla, că parcă a trecut o viaţă de om. În momentul de faţă trebuie să ne liniştim cu toţii, e o perioadă grea, dar de mâine trebuie să ne apucăm de treabă. Mă gândesc şi eu serios dacă să mai continui, nu sunt de acord cu ceea ce se întâmplă, cu atâta ură adunată, acesta nu este Dinamo la care eu am crescut şi care m-a crescut pe mine.

Nu m-am simţit nici eu prea bine, cineva mi-a spus să iau ceva. Trebuie să fiu alături de băieţi, nu aş vrea să fac un pas în spate. Toată lumea este preocupată, îngrijorată. Mă aşteptam la suporterii dinamovişti să fie mai înţelegători.

S-a adunat atâta ură, ce s-a întâmplat la clubul acesta, nu-mi pot da seama. Este ca o bombă care stă să explodeze, Cred că până la urmă, dacă nu se potolesc, bomba asta va exploda şi, Doamne fereşte, să se întâmple ceva. De aceea trebuie să fim extrem de atenţi şi cu organizarea meciurilor, până la urmă când e vorba de viaţă şi de moarte nu trebuie să facem niciun pas în spate. Dar, repet, e bine că nu s-a întâmplat nenorocirea".

Ce au spus suporterii despre fluierăruri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici