Fosta jucătoare de tenis din China, Na Li, a fost inclusă în Academia Laureus

Fosta jucătoare de tenis din China, Na Li, a fost inclusă, miercuri, în Academia Laureus, devenind al 60-lea membru al faimoasei instituţii, ceremonia având loc la Paris, oraşul în care a devenit prima jucătoare din China care câştigă un turneu de Mare Şlem, anunţă site-ul oficial al Academiei.

332 afișări
Imaginea articolului Fosta jucătoare de tenis din China, Na Li, a fost inclusă în Academia Laureus

Fosta jucătoare de tenis din China, Na Li, a fost inclusă în Academia Laureus (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Astfel, fostul număr doi mondial se alătură Academiei Laureus cu scopul de a răspândi mesajul pozitiv pe care aceasta îl promovează, oferind speranţă tinerilor din întreaga lume. În vârstă de 34 de ani, Na Li se alătură altor 59 de legende ale tenisului, precum Ilie Năstase, Boris Becker, Martina Navratilova şi Monica Seles.

Chinezoaica a devenit una dintre cele mai performante sportive din China. Acesta a fost prima jucătoare asiatică ce a reuşit să câştige un turneu WTA, prima jucătoare din China care ajunge între primele 10 sportive din clasamentul WTA şi prima jucătoare asiatică ce reuşeşte să câştige un turneu de Mare Şlem.

Na Li a oferit şi primele declaraţii în calitate de membră a Academiei Laureus: "De-a lungul vieţii, sportul mi-a oferit foarte multe. Lecţiile pe care le-am învăţat, victoriile, înfrângerile, m-au făcut persoana care sunt astăzi. Sunt onorată să fiu componenta acestei academii, alături de alte multe legende ale sportului. Sunt nerăbdătoare să încep munca alături de ceilalţi colegi ai mei", a spus Na Li în cadrul ceremoniei.

Arătându-şi talentul de la o vârstă foarte fragedă, Na Li şi-a început cariera în tenisul profesionist în 1999. De lungul acesteia, chinezoaica a câştigat 19 titluri ITF şi două turnee de Mare Şlem: turneul de la Roland Garros în 2011 şi Australian Open în 2014. S-a retras din activitate în luna septembrie anului 2014, ca urmare a unei accidentări grave la genunchi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici