Fostul internaţional francez David Ginola, despre atacul de cord suferit: Inima mi s-a oprit pentru opt minute

Fostul internaţional francez David Ginola, în vârstă de 49 de ani, a vorbit, duminică, pentru The Sun, despre atacul de cord suferit pe teren, pe 19 mai, în timpul unui meci caritabil jucat în ţara sa natală, atunci când inima i s-a oprit pentru nu mai puţin de opt minute.

520 afișări
Imaginea articolului Fostul internaţional francez David Ginola, despre atacul de cord suferit: Inima mi s-a oprit pentru opt minute

Fostul internaţional francez David Ginola, despre atacul de cord suferit: Inima mi s-a oprit pentru opt minute (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Fostul mijlocaş ofensiv al lui PSG, Newcastle sau Tottenham spune că timp de opt minute a fost în moarte clinică şi că medicii au reuşit să-l resusciteze abia la a patra tentativă. Chiar şi aşa, riscul ca el să nu-şi mai recapete funcţiile vitale a fost foarte mare. Ginola s-a prăbuşit pe teren în timpul meciului şi şi-a înghiţit limba, însă inţial cei alături de care juca fotbal au crezut că glumeşte. Abia după sosirea paramedicilor acestuia i-a revenit pulsul.

"Alergam spre linia de centru când de-o dată, boom, inima mea s-a oprit şi am căzut pe pământ cu faţa în jos. Jucătorii credeau că glumesc, dar apoi prietenul meu a zis: uitaţi-vă la el, nu e ok, nu se prosteşte... Mi-am înghiţit limba şi prietenii mei se străduiau să o scoată, dar eu le muşcam degetele. Cineva a sunat la serviciul de urgenţă şi de acolo au zis: Uitaţi de limbă, e mort! I s-a oprit inima, trebuie să vă concentraţi să-i faceţi masaj cardiac.

Inima mea s-a oprit pentru cel puţin opt minute. Nu aveam puls, eram mort. Apoi a sosit ambulanţa aeriana şi au început defibrilarea. Mi-au trimis trei şocuri, dar nu s-a întâmplat nimic şi începuseră să-şi piardă speranţa. Dar prietenii mei le-au spus să nu renunţe. Cumva au văzut că mă luptam să rămân în viaţă. La a patra încercare inima mea a început să bată din nou, iar paramedicul s-a întors spre prietenii mei şi le-a spus că îmi simte pulsul. Toţi au început să urle şi să plângă", a declarat David Ginola în The Sun.

Transportat la un spital din Monaco, Ginola a intrat ulterior într-o operaţie de şase ore, în care i s-a făcut un bypass cvadruplu, pentru deblocarea arterelor.

"Când m-am trezit, chirurgul m-a întrebat dacă ştiu unde sunt şi mi-a spus să mă uit la pieptul meu, care fusese cusut. Am spus: "Wow, ce s-a întâmplat?". Atunci şi-a dat seama că sunt în regulă", povesteşte Ginola, care spune că nu primise niciun semnal de alarmă înainte de tragicul incident, dar recunoaşte în acelaşi timp că stilul său de viaţă de după retragere nu a fost cel mai ar fi putut favoriza problemele cardiace.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici