Lionel Messi, suspendat patru meciuri de FIFA după ce a înjurat arbitrii meciului Argentina - Chile

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) a anunţat, marţi, că argentinianul Lionel Messi a fost suspendat pentru patru meciuri după injuriile aduse brigăzii de arbitri în timpul şi la finalul partidei Argentina - Chile, scor 1-0, în preliminariile Campionatului Mondial din 2018.

690 afișări
Imaginea articolului Lionel Messi, suspendat patru meciuri de FIFA după ce a înjurat arbitrii meciului Argentina - Chile

Lionel Messi va fi sancţionat de FIFA după ce a înjurat arbitrii meciului Argentina - Chile (Imagine AFP)

Messi a aflat decizia forului internaţional cu doar câteva ore înainte de partida Bolivia - Argentina, din preliminariile sud-americane ale Mondialului din Rusia, confruntare în care nu va putea evolua din cauza suspendării primite.

"Fotbalistul Lionel Messi a fost găsit vinovat de încălcarea articolului 57 din regulament pentru insultarea directă a unui arbitru asistent. Prin urmare, Messi a primit o suspendare de patru meciuri şi o amendă în valoare de 10.000 de franci elveţieni (n.a. - aproximativ 9.300 de euro). Sancţiunea intră în vigoare marţi, 28 martie", se arată în comunicatul emis de FIFA.

Este cea mai drastică sancţiune primită de starul Barcelonei de-a lungul carierei, iar acesta va lipsi din lotul Argentinei pentru partidele cu Bolivia, Uruguay (31 august), Venezuela (5 septembrie) şi Peru (5 octombrie).

Lionel Messi va fi sancţionat de FIFA după ce a înjurat arbitrii meciului Argentina - Chile

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) a deschis o procedură disciplinară împotriva lui Lionel Messi, după ce starul argentinian i-a înjurat pe arbitrii partidei cu Chile, scor 1-0, de vineri, 24 martie, în preliminariile Campionatului Mondial din 2018, zona sud-americană, informează AP.

Argentina a câştigat meciul cu reprezentativa statului Chile, scor 1-0, dar partida a fost tensionată şi Messi şi-a vărsat frustrările pe arbitri. Nemulţumit de deciziile lor, Messi i-a criticat dur şi i-a înjurat în nenumărate rânduri pe oficiali. La finalul partidei, căpitanul naţionalei "Pumelor" s-a manifestat cu nervozitate şi la adresa celui de-al doilea asistent. Cel vizat a fost brazilianul Marcelo Vangasse, care voia să îl salute pe argentinian, însă Messi nu l-a iertat şi i-a aplicat şi lui acelaşi tratament.

Deşi incidentul nu a fost trecut în raportul de joc de către brigada care a condus meciul, reluările televiziunilor din Argentina au arătat că într-adevăr Messi i-a înjurat pe arbitrii, iar acum FIFA s-a autosesizat şi a deschis o procedură disciplinară, argentinianul urmând să-şi afle pedeapsa în curând.

În urma victoriei cu Chile, Argentina a urcat pe locul al treilea în clasamentul preliminariilor din America de Sud, cu 22 de puncte, iar diferenţa faţă de poziţia secundă, ocupată de Uruguay, este de un singur punct. Brazilia este liderul autoritar al ierarhiei, cu 30 de puncte.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici