„Messi, te aşteptăm”. Atac asupra unei afaceri de familie şi ameninţări în scris

Două persoane aflate pe motociclete au tras cu focuri de armă joi dimineaţa devreme într-un supermarket aparţinând familiei lui Antonela Roccuzzo, soţia lui Lionel Messi, în Rosario, în provincia argentiniană Santa Fe, a anunţat presa locală şi primarul oraşului, citată de Reuters.

532 afișări
Imaginea articolului „Messi, te aşteptăm”. Atac asupra unei afaceri de familie şi ameninţări în scris

Pe uşa magazinului a fost lăsat, de asemenea, un mesaj de ameninţare scris de mână pentru Messi.

"Messi, te aşteptăm, (Pablo) Javkin (primarul) este şi el un narco, nu va avea grijă de tine", scria în mesaj.

Javkin a acuzat forţele de securitate că nu reuşesc să combată eficient crima organizată, care în ultimii ani a crescut în importantul oraş-port, unde zeci de nave încarcă zilnic mii de tone de cereale.

"Am vorbit (cu familia Roccuzzos) şi sunt îngrijoraţi", a declarat Javkin reporterilor în faţa supermarketului atacat.

Imaginile televiziunilor au arătat cartuşe de gloanţe pe trotuarul unde se află afacerea aparţinând familiei Roccuzzo. Partea din faţă a clădirii a fost lovită de 14 gloanţe, iar magazinul a rămas închis joi dimineaţă.

Ministrul Securităţii din Santa Fe, Claudio Brilloni, a declarat reporterilor că autorităţile nu au nicio ipoteză fermă în ceea ce priveşte motivele atacului. Procurorul Federico Rébola a declarat că familia Roccuzzo nu primise anterior nicio ameninţare, a relatat o agenţie de presă din Rosario.

Pe contul oficial de Twitter "Team Messi" şi pe profilul de Instagram al Antonelei Roccuzzo nu au existat menţiuni despre incidente.

Rata crimelor din Rosario este una dintre cele mai ridicate din Argentina, deoarece bandele legate de traficul de droguri coexistă, potrivit plângerilor judiciare, iar ciocnirile care provoacă răniţi şi morţi sunt raportate frecvent.

Atacul a avut loc cu câteva săptămâni înainte ca Argentina să joace două meciuri amicale pe teren propriu, la trei luni după ce Messi şi-a condus echipa la câştigarea Cupei Mondiale din 2022, din Qatar.

Niciunul dintre cele două meciuri nu va avea loc la Rosario. Argentina va înfrunta Panama pe 23 martie în capitala Buenos Aires, iar pe 28 martie va juca în provincia Santiago del Estero împotriva echipei Curacao.

Meciurile vor fi primele pe care echipa le va disputa în Argentina de la Cupa Mondială. Antrenorul Lionel Scaloni nu şi-a desemnat încă lotul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici