Mihai Stoichiţă, director tehnic FRF: Gheorghe Hagi ar fi un selecţioner excepţional

Directorul tehnic al Federaţiei Române de Fotbal, Mihai Stoichiţă, spune că se caută un selecţioner "român, cu echilibru, caracter şi o imagine extraordinară" şi crede că Gheorghe Hagi, actualul conducător al echipei FC Viitorul, este cel mai potrivit pentru preluarea funcţiei.

283 afișări
Imaginea articolului Mihai Stoichiţă, director tehnic FRF: Gheorghe Hagi ar fi un selecţioner excepţional

Mihai Stoichiţă, director tehnic FRF: Gheorghe Hagi ar fi un selecţioner excepţional

Comisia Tehnică, a cărui preşedinte este Mihai Stoichiţă, va prezenta luni variantele de selecţioneri lui Răzvan Burleanu. Cei 19 membri vor vota fiecare selecţionerul preferat. Stoichiţă explică profilul pe care îl caută.

"Noi avem rol consultativ, putem să dăm un sfat. Apoi urmează ca preşedintele Burleanu să analizeze şi să înainteze Comitetului Executiv propunerile. Să fie un foarte bun antrenor, să aibă echilibru, caracter, dacă se poate şi rezultate şi o imagine extraordinară. Român, pentru că este un moment emoţional, dacă va fi să fie eu cred că potrivit pentru noi ar fi un român. Cu toate că eu am fost un selecţioner străin pe unde am fost", a spus Stoichiţă la Look TV.

Stoichiţă a adus în discuţie numele lui Gheorghe Hagi, pentru care şi-a expus şi argumentele, lăsând de înţeles că fostul mare internaţional este preferatul său, cu toate că acesta conduce un club în Liga 1 şi ar putea fi acuzat de conflict de interese.

"Intrăm în chestii juridice şi nu mă pricep. Nu ştiu dacă este un conflict de interese. Hagi selecţioner cred că ar fi un antrenor excepţional. De ce? Am argumente. Doar ghinionul a făcut ca Hagi să nu câştige meciurile cu Slovenia, ascultaţi-mă ce vă spun! La vremea respectivă cred că am avut 20 de ocazii de gol în două meciuri. A fost un ghinion fantastic. Timpul a trecut şi Hagi are mult mai multă experienţă, mai mult har în a manageria o echipă de fotbal. Toate argumentele sunt în favoarea lui", a opinat Stoichiţă.

Directorul tehnic al FRF a vorbit şi despre variantele Dan Petrescu şi Cosmin Contra: "Sunt nişte băieţi care reprezintă un fond de inteligenţă şi capacitate antrenorială în România, dar eu am rol consultativ. Eu pot să-mi spun părerile în faţa preşedintelui, dar nu iau deciziile. Oricare dintre aceşti antrenori şi mai sunt foarte mulţi în România, pot fi selecţioneri. Da, bineînţeles, poate fi şi un antrenor din Liga 1. Depinde ce se va propune. Nu pot să ştiu, pentru că sunt 19 inşi care au drept de vot. Toţi sunt foşti mari internaţionali, foşti antrenori buni. Nu este hotărârea mea, este hotărârea Comisiei Tehnice. Eu doar o prezint".

Fost selecţioner al Armeniei şi al statului Panama, Stoichiţă nu crede că varianta selecţionerului interimar este una viabilă deşi scoate în evidenţă şi riscul ca noul selecţioner să înceapă mandatul cu eşecuri: "Nu cred că este bună. Ştiu că s-a sugerat numele meu să asigur un interimat. Deşi m-am gândit la o situaţie în care vine un nou selecţioner şi datorită stării de fapt şi a timpului pierde meciurile acestea. Ce moral are omul acesta pentru viitor? Ce i se întâmplă lui în mass-media, dacă Doamne fereşte trăieşte un eşec sau două".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici