Sandu continuă cu aceeaşi echipă: Lupescu - director general, Kassai - secretar general

Adunarea Generală Ordinară a FRF, întrunită, luni la Casa Fotbalului, a aprobat propunerea înaintată de preşedintele reales, Mircea Sandu, ca Ionuţ Lupescu să ocupe în continuare postul de director general, iar Adalbert Kassai pe cel de secretar general al forului.

70 afișări
Imaginea articolului Sandu continuă cu aceeaşi echipă: Lupescu - director general, Kassai - secretar general

Sandu continuă cu aceeaşi echipă: Lupescu - director general, Kassai - secretar general (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Astfel, Ionuţ Lupescu şi Adalbert Kassai vor ocupa şi în următorii patru ani aceste funcţii, la fel ca trezorierul Vasile Filimon.

De asemenea, Adunarea Generală a validat propunerile lui Mircea Sandu pentru Comisia de Cenzori, care va fi formată din Ovidiu Manolescu, Ştefan Nenciu şi Teodor Teodorescu.

Adunarea Generală a fost considerată statutară, după ce secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, a anunţat că în sală au fost prezenţi 259 dintre cei 264 de membri afiliaţi. Deoarece Mircea Sandu candida pentru un nou mandat, Adunarea Generală Ordinară a fost condusă de către prim-vicepreşedintele FRF, Dumitru Dragomir.

Înainte de începerea lucrărilor s-a ţinut un moment de reculegere în memoria celor care au activat în fotbalul românesc şi au decedat de la ultima Adunare Generală a FRF.

Venitul mediu pe angajat pe lună - 764 euro

Trezorierul FRF, Vasile Filimon, a prezentat, la solicitarea preşedintelui Mircea Sandu secţiunea de cheltuieli a federaţiei pentru anul 2010.

Acesta a anunţat că FRF are 117 salariaţi, iar fondul de salarii brut este de 2,31 milioane de euro, iar cel net de 1,072 milioane de euro, rezultând astfel un venit mediu de 764 de euro pe angajat pe lună.

La capitolul alte cheltuieli, care vor scoate peste 5,4 milioane de euro din bugetul FRF, Filimon a explicat că peste 1,7 milioane de euro reprezintă indemnizaţiile arbitrilor şi ale observatorilor de la Liga I pentru anul 2010, banii venind de la cluburi şi viraţi de Federaţie către Comisia Centrală a Arbitrilor.

De asemenea, 250.000 de euro vor fi pentru întreţinerea şi reparaţia Casei Fotbalului, 200.000 de euro pentru combustibil, iar 120.000 de euro pentru poştă, telefoane şi cablu. FRF doreşte să creeze în acest an şi un soft care să facă legătura mai uşor între Federaţie şi Asociaţiile Judeţene de Fotbal, pentru acest proiect fiind alocaţi circa 50.000 de dolari.

După ce Vasile Filimon şi-a încheiat prezentarea, Mircea Sandu l-a întrebat pe trezorierul Federaţiei dacă a prezentat toate cheltuielile pentru anul 2010, iar când acesta a răspuns negativ, Sandu a avut o ieşirea nervoasă: "Păi, comunică-le dracu să ştie lumea că nu dăm mită. Ai spus de diferenţele de curs valutar de 258.000 de euro sau de cele de asistenţă juridică de 950.000 de euro?".

După ce Marius Stan, Sebastian Iovănescu şi Mihai Prunariu au fost propuşi să facă parte din Comisia de validare a alegerilor, Bogdan Tohăneanu, patronul AS FC Progresul Bucureşti, club care l-a propus pe Constantin Iacov la preşedinţia FRF, a spus că doreşte să facă parte din această comisie. După ce s-a supus la vot componenţa comisiei, numai primii trei au fost aleşi.

Constantin Iacov, deranjat că nu a fost invitat la dineul oferit de FRF

Fostul preşedinte al FC Naţional, Constantin Iacov, s-a arătat deranjat că nu a fost invitat şi el la dineul oferit de FRF duminică seară, la un hotel din Bucureşti, sugerând că acţiunea federaţiei a fost mită electorală în favoarea lui Sandu.

"Vreau să-mi cer scuze că n-am fost la dineul de aseară, o făceam dacă eram invitat. Ar fi fost o ocazie să ne cunoaştem, dar cu mulţi dintre dumneavoastră mă ştiu după vizitele din ţară. Fotbalul românesc este în colaps. Actuala conducere a FRF a dovedit că de 20 de ani fotbalul românesc dispare din peisaj. Mulţi dintre dumneavoastră sunt băgaţi în seamă doar la alegeri când vi se oferă două perechi de ghete şi trei mingi", a spus Iacov, căruia după cinci minute mai mulţi oameni din sală i-au cerut să-şi încheie alocuţiunea.

Mircea Sandu i-a răspuns lui Constantin Iacov, afirmând: "La toate congresele se întâmplă ca organizatorii să dea o masă în cinstea participanţilor pentru a putea relaţiona şi pentru a-şi expune problemele".

Iacov şi-a prezentat proiectul care prevedea, printre altele, atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii, iar Sandu a replicat: "Mergeţi şi accesaţi fondurile europene şi vă ridic statuie cu mâna mea, din banii mei, în curte. Vă aştept lângă noi. La astfel de alegeri vin, de obicei, oameni valoroşi. Vă urez succes, chiar dacă aţi fost propus de către un club de juniori".

În cadrul Adunării Generale a FRF, care a avut loc la Casa Fotbalului, Sandu a obţinut 192 de voturi din totalul celor 259 exprimate, în timp ce Iacov, singurul contracandidat al şefului federaţiei, a fost votat de 67 de membri. Sandu a obţinut astfel al şaselea mandat la conducerea FRF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici