Sandu: Eu nu cred că există o faptă de dare şi luare de mită pentru Dragomir

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a negat, marţi, într-o emisiune televizată, că ar fi fost şantajat de şeful LPF în cazul neacordării licenţiei clubului FC Timişoara, precizând totodată că nu crede faptul că Dumitru Dragomir ar fi luat mită de la preşedintele bănăţenilor, Marian Iancu.

75 afișări
Imaginea articolului Sandu: Eu nu cred că există o faptă de dare şi luare de mită pentru Dragomir

Sandu: Eu nu cred că există o faptă de dare şi luare de mită pentru Dragomir (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Nu cred că Dragomir a avut astfel de relaţii cu Marian Iancu. Nu are niciun fel de suport în ceea ce priveşte relaţia mea cu Mitică Dragomir. Relaţia noastră este de prietenie, nu avem cum să ne şantajăm unul pe altul, n-avem afaceri împreună şi nici n-am făcut alte activităţi comune. Eu nu cred că există o faptă de dare şi luare de mită pentru Dumitru Dragomir. Cum nu cred nici despre Avram, pentru că am auzit că vânduse un teren cu două milioane de euro înainte să înceapă ancheta împotriva lui. Până se dovedeşte vinovăţia lor, oamenii aceştia sunt nevinovaţi. Nu cred, pentru că ştiu cât era de grijuliu. Dacă instanţa se va pronunţa în defavoarea lui (n.r. - Avram) imi fac mea-culpa, înseamnă că nu mă pricep la oameni.", a spus Sandu la GspTV.

Mircea Sandu a precizat că a câştigat procesul pe care i l-a intentat lui Marian Iancu, după ce acesta afirmase, în 2008, că i-a dat mită preşedintelui FRF pentru ca echipa sa să fie arbitrată corect. "Eu am câştigat şi fondul, şi apelul. Câştig procesul fără niciun fel de dubii şi cu asta se demonstrează că băiatul (n.r. - Iancu) nu mai are niciun fel de credibilitate în faţa nimănui. A spus că mi-a dat 300.000 mie, apoi a început să se răsucească că a dat federaţiei pentru Zambon. Oricum este compromis, orice declaraţie a lui în ce mă priveşte este de nebăgat în seamă. I-am cerut şi daune, dar nu pot să vă spun cât. Între mine şi Iancu nu este o dragoste, nu este niciun fel de relaţie, nu-i cunosc numărul de telefon, m-a sunat el de câteva ori. M-a căutat şi pe la Geneva, când eram la Comitetul Executiv al UEFA. Nu prea am eu obiceiul să sun conducătorii de cluburi", a afirmat Mircea Sandu.

Şeful secţiei de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Lucian Papici, susţine într-un proces verbal ataşat dosarului "Avram-Ţerbea" publicat, marţi, de www.prosport.ro, că există indicii de dare şi luare de mită de către preşedintele LPF Dumitru Dragomir şi preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu.

Conform documentului întocmit în luna iunie a acestui an, Dragomir ar fi solicitat sume de bani lui Iancu pentru a-l ajuta să obţină licenţa pentru clubul FC Timişoara.

"Din datele şi informaţiile deţinute la nivelul secţiei de combatere a corupţiei, din cadrul DNA, rezultă că preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, pretinde sume de bani de ordinul zecilor de mii de euro de la omul de afaceri Marian Iancu, preşedintele clubului FC Timişoara, pentru a-şi trafica influenţa în faţa Comitetului Executiv al FRF, în vederea licenţierii clubului de fotbal mai sus menţionat. În acest sens, Dumitru Dragomir, lovindu-se de refuzul patronilor de cluburi de fotbal din Liga I de a participa la o Adunare Generală a Ligii, depune demersuri pentru a obţine votul acestora pentru schimbarea regulamentului de licenţiere în vederea avantajării clubului FC Timişoara. Întrucât informativ s-a stabilit că în ultimele săptămâni Dumitru Dragomir a făcut presiuni mari asupra lui Mircea Sandu, preşedintele FRF, pentru ca acesta să ia în discuţie licenţierea Timişoarei în Comitetul Executiv al FRF, lovindu-se de refuzul celui din urmă, care în concret nu a validat şedinţa Comitetului Executiv şi a declinat cazul Timişoarei către TAS, Dumitru Dragomir l-a ameninţat pe Mircea Sandu că o să facă dezvăluiri compromiţătoare despre acesta. În altă ordine de idei, acelaşi preşedinte LPF solicită sume de bani (comision / mită) preşedinţilor cluburilor de fotbal din România în legătură cu vânzarea drepturilor TV. Aşa fiind, întrucât sunt dat şi indicii ale săvârşirii bilaterale de dare şi luare mită, prevăzute de Art. 254 şi Art. 255 Cod Penal, de către numiţii Dumitru Dragomir şi Marian Iancu, în temeiul prevederilor Art. 221, alin. 1 CPP, am încheiat prezentul proces verbal care va face parte integrantă în dosarul cauzei", se arată în documentul citat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici