Selecţionerul Naţionalei de handbal feminin: Ar fi o onoare pentru noi să păstrăm tradiţia calificărilor la Mondiale/ României va întâlni Austria, pe 9 şi 13 iunie

Selecţionerul Martin Ambros spune că prezenţa naţionalei feminine la toate cele 22 ediţii ale Campionatului Mondial nu trebuie să reprezinte o presiune pentru tricolore în perspectiva barajului, ci un prilej de mândrie, se arată într-un comunicat remis, duminică, agenţiei MEDIAFAX.

279 afișări
Imaginea articolului Selecţionerul Naţionalei de handbal feminin: Ar fi o onoare pentru noi să păstrăm tradiţia calificărilor la Mondiale/ României va întâlni Austria, pe 9 şi 13 iunie

Selecţionerul Naţionalei de handbal feminin: Ar fi o onoare pentru noi să păstrăm tradiţia calificărilor la Mondiale/ României va întâlni Austria, pe 9 şi 13 iunie

Naţionala de handbal feminin a României va întâlni Austria, pe 9 şi 13 iunie, în barajul de accedere la Campionatul Mondial din Germania, programat în perioada 1-17 decembrie 2017.

După două meciuri amicale la Debrecen, naţionala a revenit duminică la Oradea. "Acest meci este esenţial pentru noi, calificarea este foarte importantă deoarece, conform strategiei pe termen lung pe care o avem, vrem să participăm la cât mai multe turnee finale, iar acest Campionat Mondial reprezintă o experienţă foarte bună pentru noi, atât pentru prezent, cât şi pentru viitor", afirmă selecţionerul Martin Ambros.

Partida cu Austria va avea o însemnătate specială pentru Gabriella Szucs, ea fiind născută chiar la Oradea. Tatăl ei, Sandor Szucs a jucat fotbal în prima ligă în anii '80 pentru FC Bihor, înainte de a emigra in Ungaria. "Mă bucur enorm, este foarte frumos să joc în oraşul în care m-am născut, mai ales că acum vor fi în tribună familia şi prietenii mei de acasă", spune interul României.

Deşi România porneşte ca favorită certă la casele de pariuri în dubla cu Austria, staff-ul tehnic şi jucătoarele spun că vor aborda cu maximă determinare şi concentrare dubla manşă. "Nu poate fi vorba de favorite, sunt două echipe bune care luptă pentru acelaşi scop. Ţinând cont că suntem la final de sezon şi multe jucătoare sunt obosite sau cu accidentări, cel mai important este să ne simţim OK pe teren, să fim conectaţi la miza partidei şi să începem bine primul meci", afirmă Martin Ambros.

Şi Gabriella Szucs este de părere că "trebuie să intrăm foarte concentrate, mai ales în apărare, pentru a ne uşura fazele de atac; nu poate fi vorba că suntem favorite, trebuie să fim pozitive şi motivate din primul până în ultimul minut".

După retragerea unor veterane ca Paula Ungureanu şi Oana Manea, în lotul convocat de selecţionerul Martin Ambros şi-au făcut apariţia şi câteva jucătoare tinere sau aflate în premieră la echipa naţională - pivotul Florentina Craiu are 21 ani , este campioană mondială junioare 2014 şi medaliată cu bronz la CM tineret 2016. "Sunt încântat pentru că văd cât de mult îşi doresc şi e foarte important pentru naţională să vină forţe proaspete, acestea au şansa să devină pe parcurs părţi importante din echipă şi să joace meciuri importante. Încet, încet le integrăm cât mai bine şi pe jucătoarele tinere".

Un plus important în dubla cu Austria este revenirea în lot a Valentinei Ardean Elisei, căpitanul tradiţional al echipei, după o accidentare care a ţinut-o mai mult de jumătate de an departe de terenul de joc - ruptură a ligamentelor încrucişate pe 30 septembrie 2016. La 35 ani, Valentina Ardean Elisei va juca primul meci pentru România după JO 2016.

România este singură naţiune prezentă la toate cele 22 ediţii ale Campionatului Mondial de până acum. "Este o onoare pentru mine şi pentru echipă să menţinem acest record, să păstrăm tradiţia calificărilor consecutive. Nu cred că acest lucru este o presiune, ci mai degrabă o motivaţie în plus pentru a juca la cea mai importantă competiţie din lume", spune Martin Ambros.

"Cred că putem obţine rezultate din ce în ce mai bune. Această echipă merită chiar o nouă medalie la turneul final de Campionat Mondial!", a concluzionat Gabriella Szucs.

Lotul României

Portari: Denisa Dedu, Iulia Dumanska;

Extreme stânga: Valentina Elisei Ardean, Nicoleta Dincă;

Interi stânga: Cristina Neagu, Gabriela Perianu, Bianca Bazaliu;

Centri: Cristina Laslo, Andreea Pricopi, Mădălina Zamfirescu;

Interi dreapta: Ana Maria Drăguţ, Laura Popa, Gabriella Szucs;

Extreme dreapta: Aneta Udriştoiu, Laura Chiper;

Pivoţi: Crina Pintea, Cynthia Tomescu, Florentina Craiu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici