Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Cincinnati: Simona Halep: Am fost foarte aproape să închei repede setul secund, dar am fost un pic prea nervoasă/ Când va avea loc finala

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Cincinnati după ce a învins+o pe Johanna Konta, scor 6-4, 7-6(1). A fost prima victorie a sportivei din Constanţa în faţa lui Konta în circuitul WTA, deşi cele două s-au întâlnit de patru ori.

3625 afișări
Imaginea articolului Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Cincinnati: Simona Halep: Am fost foarte aproape să închei repede setul secund, dar am fost un pic prea nervoasă/ Când va avea loc finala

Simona Halep s-a calificat, pentru al treilea an consecutiv, în semifinalele turneului de la Cincinnati

"Amândouă am jucat bine. Am fost din nou foarte aproape să închei mai repede setul secund, dar cred că am fost un pic prea nervoasă. Mă bucur însă de acest moment, cred că am dat tot ce am avut. A fost o plăcere să joc în faţa voastră şi vă mulţumesc pentru atmosfera frumoasă. În tie-break, mi-am spus că am fost în aceeaşi situaţie cu câteva săptămâni în urmă şi am vrut să intru mai decisă şi să fiu agresivă cum am fost tot meciul. Cred că am făcut-o bine dacă am terminat tie-break-ul atât de rapid. Am jucat cu Sloane în urmă cu două săptămâni, am câştigat acel meci, dar nu a fost uşor. Ştiu că este o adversară dificilă, foarte puternică. O să fie o mare provocare. Dar vreau să revin şi să joc pe acest teren, unde m-am simţit foarte bine şi, cu siguranţă, o să dau tot ce am mai bun", a declarat Halep imediat după meci.

În semifinalele competiţiei de la Cincinnati, Halep se va duela cu Sloane Stephens, locul 151 în clasamentul WTA. Cele două se vor întâlni pentru a doua oară în această lună după confruntare de pe 1 august. Atunci, Halep a câştigat, scor 7-6 (3), 6-0, în turul al doilea al turneului de la Washington.

Halep obţine calificarea în a 6-a semifinală din acest sezon, apropiindu-se la două victorii de locul 1 mondial! Dar cel mai important lucru este acela că Simona şi-a consolidat încrederea graţie primului succes reuşit în faţa Johannei în circuitul WTA.

Nu a fost uşor pentru Halep, ţinând cont că a întâlnit o adversară de clasă mondială, însă românca în vârstă de 25 de ani a ştiut să-şi gestioneze emoţiile. Simona a avut nevoie de o oră şi 51 de minute pentru a se impune în faţa britanicei, iar meciul se putea sfârşi chiar mai repede, transmite Prosport.

La ediţia din 2016, Simona Halep a ajuns până în semifinale, unde a fost învinsă de sportiva germană Angelique Kerber, scor 3-6, 4-6. De altfel, acesta este cel de-al cincilea an consecutiv în care Halep ajunge cel puţin în sferturi la Cincinnati, cea mai bună performanţă a sa fiind prezenţa în finala din 2015.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici