Simona Halep schimbă strategia în lupta pentru locul 1 mondial. A primit un wild card pentru turneul de la Washington, unde va juca în premieră

Simona Halep (2 WTA) îşi încheie vacanţa mai repede decât se aşteptau fanii săi. Halep va debuta în sezonul de hard american la Washington (31 iulie - 6 august), turneu de categorie International, la care constănţeanca a solicitat un wild card.

3619 afișări
Imaginea articolului Simona Halep schimbă strategia în lupta pentru locul 1 mondial. A primit un wild card pentru turneul de la Washington, unde va juca în premieră

Simona Halep schimbă strategia în lupta pentru locul 1 modial. A primit un wild card pentru turneul de la Washington, unde va juca în premieră

Organizatorii turneului de la Washington au anunţat că Simona Halep va juca în premieră la turneul dotat cu premii în valoare de 226.750 de dolari!

Halep şi-a schimbat strategia faţă de anii precedenţi şi va ataca mai repede sezonul pe hard, iar visul pentru locul 1 mondial a contat, probabil, în luarea acestei decizii neaşteptate. Simona a solicitat un wild card la Washington, americanii i l-au acordat fără să stea pe gânduri, aşa că românca se va apropia de liderul Pliskova indiferent ce va face la turneul programat peste o săptămână.

Halep este întrecută doar de Pliskova în ierarhia WTA, cu 185 de puncte, însă diferenţa se va mări din cauză că româncei i se vor scădea cele 900 de puncte câştigate anul trecut la Montreal (turneul canadian s-a jucat mai devreme în 2016). Dar Pliskova nu va participa la nicio competiţie în săptămâna 31 iulie - 6 august, fapt pentru care Halep are şansa să puncteze în lupta locul 1 mondial: 280 de puncte va primi campioana de la Washington. Ea se va lupta cu jucătoare mai slab cotate, cele mai periculoase adversare fiind: Mladenovic, Stosur, Stephens, Makarova, Kasatkina sau Bouchard.

Simona dă dovadă de pragmatism în lupta pentru locul 1, ţinând cont că avea şi varianta de a merge la un concurs mult mai valoros! În aceeaşi perioadă se desfăşoară turneul Premier de la Stanford, care oferă premii de 710.000 de dolari. Acolo îşi vor face apariţia jucătoare grele, cum ar fi Muguruza, Şarapova sau Azarenka. Eleva lui Darren Cahilll merge însă la sigur într-un turneu în care s-ar putea întâlni cu prietena Monica Niculescu.



 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici