Tatăl baschetbalistului Enes Kanter, blocat recent pe Aeroportul Otopeni, ARESTAT în Turcia în ancheta privind complotul militar

Mehmet Kanter, tatăl baschetbalistului turc Enes Kanter, blocat recent pe Aeroportul Otopeni, a fost arestat vineri de autorităţile din Turcia, în investigaţia care îi vizează pe susţinătorii clericului Fethullah Gülen, acuzat că a orchestrat tentativa de lovitură de stat.

1087 afișări
Imaginea articolului Tatăl baschetbalistului Enes Kanter, blocat recent pe Aeroportul Otopeni, ARESTAT în Turcia în ancheta privind complotul militar

Tatăl baschetbalistului Enes Kanter, blocat recent pe Aeroportul Otopeni, ARESTAT în Turcia în ancheta privind complotul militar

Mehmet Kanter, profesor universitar, a fost arestat în cartierul Kadikoy din oraşul Istanbul, anunţă agenţia Anadolu, citată de Reuters. Poliţia turcă nu a făcut niciun comentariu pe această temă.

Enes Kanter, jucător turc al echipei Oklahoma City Thunder din NBA, este de mult timp unul dintre susţinătorii clericului musulman disident turc Fethullah Gulen, stabilit în statul american Pennsylvania după ce a căzut în dizgraţia Administraţiei Recep Tayyip Erdogan.

Enes Kanter a fost blocat pe Aeroportul Otopeni pe 20 mai, dat fiind că autorităţile române aflaseră că paşaportul lui fusese anulat de Turcia. Ulterior, Enes Kanter a revenit în Statele Unite.

Autorităţile turce au arestat sau au destituit zeci de mii de persoane, în principal militari, jurnalişti, magistraţi şi profesori universitari, sub acuzaţia de implicare în tentativa de lovitură de stat din iulie 2016 sau de susţinere acordată mişcării clericului Fethullah Gülen. Disidentul turc a negat orice implicare în complotul militar.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici