Consumul unui hot dog scurtează viaţa. Ce au descoperit cercetătorii americani? STUDIU

  • Cercetătorii din domeniul Sănătăţii de la Universitatea din Michigan au descoperit că mâncatul unui singur hot dog poate să scurteze viaţa cu 36 de minute, relatează CNN.
  • La polul opus, consumul fructelor prelungeşte speranţa de viaţă.
1801 afișări
Imaginea articolului Consumul unui hot dog scurtează viaţa. Ce au descoperit cercetătorii americani? STUDIU

Într-un studiu publicat în revista Nature Food, în luna august, cercetătorii în Nutriţie au analizat 5.853 de alimente din dieta americanilor şi au măsurat efectele în minute de viaţă sănătoasă câştigate sau pierdute astfel.

"Am vrut să facem o evaluare a efectelor benefice şi dăunătoare ale alimentelor în întreaga dietă", a declarat pentru CNN Olivier Jolliet, autor principal al lucrării.

Echipa a venit cu un indice care calculează sarcina benefică sau dăunătoare pentru sănătate în minute de viaţă sănătoasă.

"De exemplu, se pierd 0,45 minute din viaţă pe gram de carne procesată sau se câştigă 0,1 minute pe gram de fructe. Ne uităm apoi la compoziţia fiecărui aliment şi apoi înmulţim acest număr cu profilurile alimentare pe care le-am dezvoltat anterior", Jolliet spus.

Unul dintre alimentele pe care cercetătorii le-au măsurat a fost un hot dog standard de vită. Cele 61 de grame de carne procesată duc la pierderea a 27 de minute de viaţă sănătoasă, a spus Jolliet - dar când au fost luate în considerare ingrediente precum sodiul şi acizii graşi trans, valoarea finală a fost de 36 de minute pierdute.

Consumul de alimente precum nuci, leguminoase, fructe de mare, fructe şi legume fără amidon, pe de altă parte, are efecte pozitive asupra sănătăţii, a constatat studiul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici