Copiii mari amatori de dulciuri ar putea suferi de depresie

Deşi tuturor copiilor le plac dulciurile, cei care sunt mari amatori de aceste produse ar putea suferi de depresie şi prezintă un risc mai mare de a se confrunta cu probleme legate de consumul excesiv de alcool, potrivit unui studiu american publicat în revista Addiction, informează bbc.co.uk.

87 afișări
Imaginea articolului Copiii mari amatori de dulciuri ar putea suferi de depresie

Copiii mari amatori de dulciuri ar putea suferi de depresie (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Potrivit experţilor americani, anumiţi copii sunt în mod special atraşi de dulciuri. Aceştia sunt copiii provenind din familii în care există membri care s-au confruntat cu probleme legate de consumul excesiv de alcool sau care au prezentat simptome de depresie.

Însă nu este clar, deocamdată, dacă atracţia pentru dulciuri este provocată de dezechilibre de natură chimică sau de educaţie.

Oamenii de ştiinţă au declarat că dulciurile şi alcoolul stimulează aceleaşi circuite nervoase din creier.

Experţii consideră că alcoolicii tind să fie mari amatori de dulciuri, însă această legătură este mai puţin evidentă în cazul copiilor.

Cercetătorii de la Monell Chemical Senses Center le-au cerut celor 300 de copii din grupul de studiu, cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani, dintre care jumătate proveneau din familii în care au existat membri care s-au confruntat cu dependenţa de alcool, să încerce cinci feluri de băuturi dulci, ce conţineau diverse concentraţii de zahăr.

Copiii au fost rugaţi să spună care dintre băuturile testate li s-a părut cea mai bună, iar medicii le-au pus diverse întrebări care aveau rolul de a identifica eventualele simptome de depresie.

Un sfert din totalul copiilor testaţi prezentau simptome ale depresiei, au stabilit cercetătorii americani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici