Deliciile culinare şi riscul de Alzheimer

  • Un studiu recent arată că o dietă bogată în carne şi alimente procesate creşte riscul de dezvoltare a bolii Alzheimer.
  • Cercetătorii au descoperit o corelaţie puternică între consumul de alimente procesate şi carne şi diagnosticarea bolii Alzheimer într-un grup de 438 de persoane.
976 afișări
Imaginea articolului Deliciile culinare şi riscul de Alzheimer

Deliciile culinare şi riscul de Alzheimer

Un studiu publicat recent în Journal of Alzheimer's Disease a legat o dietă bogată în carne şi alimente procesate de un risc crescut de boala Alzheimer, relatează Futurism.
 
Cercetătorii de la Universitatea Bond din Australia au analizat obiceiurile alimentare ale celor 438 de persoane participante la studiu, inclusiv 108 diagnosticate cu Alzheimer. 
 
Aceştia au descoperit o corelaţie puternică între Alzheimer şi o dietă bogată în alimente procesate şi carne, cum ar fi carnea de vită, plăcintele cu carne, cârnaţii, şunca, hamburgerii precum şi pizza. 
 
În mod interesant, pacienţii cu Alzheimer au avut tendinţa de a consuma mai puţine fructe şi legume şi beau mai puţin vin în comparaţie cu grupul sănătos. 
 
Autorul principal al studiului, Tahera Ahmed, a subliniat importanţa creşterii conştientizării, în special printre tineri, despre beneficiile consumului de legume cu frunze verzi, alimente organice sau mese preparate acasă, spre deosebire de consumul regulat de alimente nesănătoase sau procesate.
 
Acest studiu se adaugă la un corp tot mai mare de cercetări care sugerează că alegerile alimentare pot influenţa dezvoltarea demenţei sau a bolii Alzheimer mai târziu în viaţă, deşi mecanismele exacte nu sunt pe deplin înţelese. Prin urmare, optarea pentru alegeri alimentare mai sănătoase, cum ar fi salatele, poate fi prudentă. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici