Dispozitivele electronice care conţin nichel pot provoca reacţii alergice

Numeroase dispozitive electronice, folosite frecvent pentru conversaţii, jocuri sau pentru a căuta informaţii, pot provoca reacţii alergice din cauza prezenţei nichelului în componenţa acestora.

266 afișări
Imaginea articolului Dispozitivele electronice care conţin nichel pot provoca reacţii alergice

Dispozitivele electronice care conţin nichel pot provoca reacţii alergice (Imagine: Shutterstock)

Unele telefoane, tablete sau computere pot provoca înroşirea pielii, mâncărimi, vezici sau chiar umflături. Potrivit ziarului medical Pediatrics, s-a constatat că erupţia cutanată persistentă a unui băiat de 11 ani se datora utilizării frecvente a unui iPad. Copilul era alergic la nichelul prezent în carcasa dispozitivului, relatează CBS NewYork.

"Numeroase dispozitive electronice - fie că este vorba despre telefoane sau tablete sau computere - sunt făcute din aluminiu", a explicat Dan Ackerman, senior editor la CNET. "Acestea sunt realizate din oţel inoxidabil, dar pot avea aliaje care conţin nichel", a adăugat el.

Doctorul Clifford Bassett, medic alergolog la Allergy & Asthma Care din New York, a precizat că întâlneşte tot mai mulţi pacienţi cu erupţii cutanate din cauza dispozitivelor care conţin nichel. "În general pot apărea roşeaţă, mâncărimi, chiar şi vezici, umflături. Poate fi foarte neplăcut", a adăugat Bassett. "Este posibil ca oamenii să nu realizeze că sunt alergici la ceva ce folosesc tot timpul", a precizat el.

Copiii pot fi afectaţi în mod deosebit, deoarece alergiile la nichel sunt rare şi părinţii nu ştiu că aceştia sunt alergici. Persoanele care suspectează că au o reacţie alergică la unul dintre dispozitivele folosite pot achiziţiona truse pentru depistarea prezenţei nichelului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici