O băutură alcoolică pe zi reduce fertilitatea la bărbaţi cu nouă procente - studiu

  • Bărbaţii care urmează un tratament de fertilitate şi care consumă o singură băutură alcoolică pe zi îşi reduc şansele de succes cu aproape o zecime, sugerează un nou studiu.
  • Femeile care consumă aceeaşi cantitate de alcool au, de asemenea, şansele reduse, dar cu un procent mai mic.
7467 afișări
Imaginea articolului O băutură alcoolică pe zi reduce fertilitatea la bărbaţi cu nouă procente -  studiu

O băutură alcoolică pe zi reduce fertilitatea la bărbaţi cu nouă procente - studiu

Oamenii de ştiinţă au declarat că alcoolul afectează fertilitatea la bărbaţi prin reducerea numărului de spermatozoizi şi prin alterarea dimensiunii, formei şi motilităţii acestora.
 
De asemenea, poate inhiba implantarea corectă în uter şi, prin urmare, poate creşte şansele de pierdere timpurie a sarcinii.
 
Un studiu realizat de Spitalul Tongji din Shanghai, China, pe 27.000 de adulţi care au urmat un tratament de fertilitate, a constatat că, în comparaţie cu persoanele care nu consumau alcool, fertilitatea a scăzut cu nouă procente în cazul bărbaţilor care au consumat şapte băuturi alcoolice sau 84 g de alcool pe săptămână, potrivit Independent.
 
La femeile care au consumat 84g de alcool, şansele de sarcină au scăzut cu şapte procente.
 
Dr. Yufeng Li, unul dintre autorii studiului, a comentat: „Cuplurile ar trebui să fie conştiente de faptul că unii factori modificabili ai stilului de viaţă, cum ar fi obiceiurile de băutură, pot afecta rezultatele tratamentului pentru fertilitate. Dar modul în care aceşti factori au un impact asupra sistemului reproducător are încă nevoie de mai multe cercetări pentru a fi elucidat".
 
Studiul se adaugă la dovezile existente care sugerează că cuplurile întâmpină probleme de fertilitate din cauza alegerilor legate de stilul de viaţă.
 
O analiză din 2017 a 185 de studii, realizată de Universitatea Ebraică din Ierusalim, a constatat că concentraţia de spermatozoizi la bărbaţi a scăzut cu până la 59% din 1973 până în 2011.
 
Unii experţi în fertilitate i-au sfătuit acum pe cei care încearcă să conceapă să "joace în siguranţă" şi să renunţe complet la alcool.
 
Noul studiu, publicat în revista Acta Obstetricia et Gynecologica Scandinavica, sugerează că abţinerea este cea mai bună pentru ambii parteneri.
 
Dr. Li a declarat că toxicitatea alcoolului a fost bine stabilită şi că cel mai sigur nivel de consum de alcool este zero.
 
În procesul de metabolizare a alcoolului, se pot forma specii reactive de oxigen (ROS)", a explicat Li.
 
El a spus că producţia excesivă de ROS creşte stresul oxidativ, despre care se crede că contribuie la endometrioză, sindromul ovarelor polichistice, infertilitatea inexplicabilă, avortul spontan şi pierderea recurentă a sarcinii.
 
„Factorii modificabili ai stilului de viaţă, cum ar fi fumatul şi consumul obişnuit de alcool, pot contribui la producerea şi expunerea ROS, ceea ce ar putea explica parţial de ce consumul de alcool este asociat cu rezultatele negative ale FIV", a spus Li.
 
Spre deosebire de alte studii, echipa nu a identificat nicio legătură între consumul de cafea şi fertilitate.
 
Consumul de alcool este asociat în mod negativ cu rata de sarcină a tratamentului FIV atunci când femeile beau mai mult de şapte băuturi pe săptămână", a spus Li. „Nu a existat nicio asociere între consumul de cofeină şi rata de sarcină sau de naşteri".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici