Oraşul american care îşi sfătuieşte locuitorii să fie vegetarieni pentru o zi - VIDEO

Los Angeles a devenit unul dintre cele mai mari oraşe din lume care îşi sfătuieşte locuitorii să renunţe la produse din carne pentru o zi din săptămână.

1106 afișări
Imaginea articolului Oraşul american care îşi sfătuieşte locuitorii să fie vegetarieni pentru o zi - VIDEO

Oraşul american care îşi sfătuieşte locuitorii să fie vegetarieni pentru o zi (Imagine: Shutterstock)

Prin intermediul unui vot unilateral al Consiliului Local din Los Angeles, administraţia acestui oraş a adoptat o măsură prin care îşi sfătuieşte locuitorii să nu mai consume carne în prima zi a săptămânii, scrie Daily Mail.

Măsura votată de administraţia locală a Los Angeles-ului nu este una obligatorie, ci acţionează ca şi un sfat pentru persoanele care locuiesc în oraş.

"Această măsură se înscrie în agenda mâncatului sănătos pe care administraţia a decis să o adopte", a declarat pentru Los Angeles Daily News Jan Perry, unul dintre consilierii locali. Perry, care a propus iniţial această măsură împreună cu colegul democrat Ed Reyes, a urmărit pe parcursul carierei sale politice ideea de hrană sănătoasă.

Astfel, ziua de luni a fost declarată "Ziua fără carne", consilierul Perry luptând de asemenea pentru interzicerea construirii unor noi localuri fast-food în partea de sud a Los Angeles-ului pentru a continua lupta împotriva obezităţii.

Cu toate acestea, jumătate din populaţia acestui oraş este obeză. Ideea unei zile în care este încurajat consumul altor produse cu excepţia cărnii a fost pornită încă din 2003 cu ajutorul Universităţii "Johns Hopkins" pentru Sănătate Publică.

"Renunţând la carne măcar o dată pe săptămână ne putem îmbunătăţi sănătatea şi putem ajuta lumea întreagă în lupta împotriva schimbărilor climatice", se arată pe site-ul oficial al acestei iniţiative.

Această iniţiativă aprobată de administraţia din Los Angeles nu interzice legal consumul de carne, dar ar putea avea influenţe pentru consumatorii acestor tipuri de produse.

Măsura ar putea produce o serie de modificări pentru comercianţii din Los Angeles. Pieţele sau magazinele care vând carne şi-ar putea ajusta preţurile practicate pentru produsele din carne, în timp ce restaurantele au anunţat că meniurile lor vor suferi modificări pentru a se adapta zilei de luni declarate necarnivore.

Măsura adoptată de Los Angeles are însă rădăcini mai adânci. În luna iulie Departamentul american pentru Agricultură s-a declarat un suporter al campaniei care încurajează renunţarea la consumul de carne pentru măcar o zi din săptămână, stârnind reacţii din partea unor politicieni republicani. 

"Nu aş fi crezut vreodată în viaţa mea că Departamentul pentru Agricultură va fi împotriva fermierilor şi a producătorilor prin intermediul acestei măsuri. Aceşti oameni merită o instituţie care să îi sprijine în activităţile lor şi nu una care să încerce să le facă rău", declara la aceea vreme senatorul american Jerry Moran.  

Un alt oraş american care a adoptat această iniţiativă este San Francisco. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici