- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (19.02.2009, 12:12)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Socializarea online poate dăuna sănătăţii
Sănătatea internauţilor ar putea fi afectată de site-urile de socializare, care îi determină să îşi diminueze contactele directe cu alte persoane în favoarea legăturilor virtuale, susţine un expert, citat de BBC News Online.
331 afișări

Socializarea online poate dăuna grav sănătăţii (Imagine: Mediafax Foto)
Aric Sigman, realizatorul unui studiu în acest sens, spune că reţelele de socializare de tip Facebook au ca scop să aducă oamenii la un loc, însă reuşesc numai să îi ţină departe unii de alţii.
Studiul lui Sigman a fost publicat în jurnalul Biologist, publicaţie a Institute of Biology din Marea Britanie, şi arată că lipsa unei socializări "reale", implicând interacţiunea personală, poate avea efecte la nivel biologic.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un doctor dezvăluie de ce nu ar trebui să bei cafeaua imediat cum te trezești
-
Talibanii interzic femeilor să lucreze pentru ONG-uri. Criza umanitară se adânceşte în Afganistan
-
Trump revine în forţă pe scena politică. Fostul şef de stat al SUA vrea să candideze la alegerile prezidenţiale din 2024
-
Circulaţia camioanelor prin punctul de frontieră Isaccea, restricţionată, din cauza închiderii traseului Reni-Odessa
El a mai precizat că există indicii care sugerează că lipsa de socializare directă poate altera modul în care funcţionează genele, poate afecta reacţiile imunitare şi nivelul hormonilor, funcţiile arteriale şi performanţa mentală.
Sigman mai menţionează că lipsa socializării directe poate determina creşterea riscului apariţiei de probleme de sănătate serioase, cum ar fi cancerul, atacurile de cord, bolile de inimă şi demenţă.
Sigman susţine că, deşi scopul declarat al site-urilor de socializare este să aducă oamenii la un loc, acestea nu reuşesc decât să îi izoleze şi mai mult.
"Reţelele de socializare sunt aria cu cea mai mare creştere a internetului, în special în rândul copiilor", spune el. "Site-urile de socializare ar trebui să ne permită să ne îmbunătăţim viaţa socială, însă rezultatul este total diferit. Reţelele nu ne îmbunătăţesc abilităţile sociale, ci ne izolează", spune Aric Sigman.
El spune că există studii care sugerează că numărul de ore pe care oamenii le petrec interacţionând direct a scăzut dramatic începând din 1987, crescând utilizarea de media electronice.
Interacţiunea directă are efecte asupra corpului pe care mesajele electronice nu le pot genera, potrivit lui Sigman.
Aric Sigman a mai adăugat că folosirea mediilor electronice subminează capacităţile de socializare ale persoanelor şi capacitatea lor de a citi limbajul corpului.
Citeşte şi:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.





PROSPORT.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe