Starea pacientului căruia i s-a transplantat cordul unui tânăr mort în accident, satisfăcătoare

Medicii din Târgu Mureş afirmă că starea pacientului în vârstă de 49 de ani căruia i s-a transplantat, sâmbătă, cordul unui tânăr mort într-un accident rutier este satisfăcătoare, el urmând să rămână internat minim două săptămâni.

57 afișări
Imaginea articolului Starea pacientului căruia i s-a transplantat cordul unui tânăr mort în accident, satisfăcătoare

Starea pacientului căruia i s-a transplantat cordul unui tânăr mort în accident, satisfăcătoare (Imagine: Laszlo Mihaly/Arhiva Mediafax Foto)

Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară I din cadrul Institutului pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IBCvT) din Târgu Mureş, profesorul Radu Deac, a declarat că starea pacientului căruia i s-a transplantat cordul este satisfăcătoare.

"Cordul funcţionează bine, însă nu putem afirma că toate riscurile sunt îndepărtate, dar din experienţa trecută ştim că atunci când lucrurile merg bine imediat după operaţie ele evoluează bine în continuare", a spus Radu Deac.

Potrivit reprezentanţilor IBCvT, pacientul va mai sta internat minim două săptămâni, timp în care se va putea observa evoluţia stării lui.

Inima unui tânăr în vârstă de 18 ani, care a murit într-un accident rutier la Craiova, a fost transplantată, sâmbătă, la Târgu Mureş, unui bărbat de 49 de ani, aflat la a patra încercare de acest fel, după ce în primele trei ocazii cordul nu a fost compatibil.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, Lavinia Cosma, cordul a fost prelevat de la un băiat de 18 ani, victimă a unui accident rutier petrecut vineri în Craiova şi dus cu un elicopter SMURD la Târgu Mureş.

O echipă de medici a Institutului pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IBCvT) din Târgu Mureş, condusă de medicul Horaţiu Suciu, a intrat imediat în operaţia de transplantare a inimii unui bărbat de 49 de ani, din Bacău, aflat la a patra încercare de acest fel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici