Top 7 alimente care ne pot scăpa de insomnie

Unele alimente au proprietăţi naturale care pot favoriza relaxarea şi un somn liniştit.

7455 afișări
Imaginea articolului Top 7 alimente care ne pot scăpa de insomnie

Bing AI

Acestea sunt:

  • Bananele: sunt o sursă de magneziu şi potasiu, minerale care pot relaxa muşchii. Conţin şi triptofan, care se transformă în melatonină şi serotonină, hormoni care calmează creierul. Pot fi eficiente în combaterea arsurilor gastrice. 
  • Mierea: are un efect sedativ datorită conţinutului de glucoză, care reduce nivelul de orexină, un neurotransmiţător care stimulează vigilenţa. O linguriţă de miere înainte de culcare poate ajuta la inducerea somnului 
  • Migdalele: sunt bogate în magneziu şi calciu, doi nutrienţi esenţiali pentru funcţia musculară şi nervoasă. Migdalele mai conţin şi triptofan, care favorizează producţia de melatonină .
  • Ouăle: sunt o sursă excelentă de proteine şi triptofan, care ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge şi la reducerea senzaţiei de foame. Ouăle mai conţin şi vitamina D, care este implicată în reglarea ritmului circadian .
  • Ovăzul: este un aliment bogat în fibre, carbohidraţi complecşi şi vitamine din grupul B, care contribuie la relaxarea organismului şi la eliberarea de serotonină. Ovăzul mai conţine şi melatonină, care reglează ciclul de somn.
  • Nucile: sunt o altă sursă de triptofan, magneziu şi melatonină, care pot îmbunătăţi calitatea somnului. Nucile mai au şi acizi graşi omega-3, care au efecte antiinflamatorii şi benefice pentru sănătatea cardiovasculară 
  • Somonul: este un peşte care conţine acizi graşi omega-3 şi vitamina D, doi nutrienţi care pot creşte nivelul de serotonină şi melatonină în organism. Somonul poate reduce stresul, anxietatea şi inflamaţia, factori care pot perturba somnul .

 

Acestea sunt cele şapte alimente care ne pot ajuta să dormim bine. Consumându-le cu regularitate şi având o rutină de seară relaxantă, putem îmbunătăţi calitatea somnului nostru, transmite Healthily de pe MSN. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici