Video 100 de turişti au rămas izolaţi pe munte, după ce telegondola Carp nu a mai funcţionat | VIDEO

Jandarmii montani au intervenit, joi, pentru salvarea a 100 de persoane care au rămas izolate pe munte după ce telegondola Carp nu a mai funcţionat din cauza vremii. 30 de turişti au fost duşi, în siguranţă, la Telecabina 2000 din Sinaia, iar alte 70 de au fost coborâte cu ratrakul.

1633 afișări

Potrivit IJJ Prahova, jandarmii montani de la Detaşamentul Sinaia au intervenit pentru conducerea unui grup de aproximativ 30 de persoane de la telegondola Carp spre telecabina Cota 2000.

Acestea au rămas izolate pe munte după ce telegondola Carp nu a mai funcţionat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, fiind ceaţă şi vânt puternic.

„Acţiunea s-a terminat fără probleme deosebite. Iniţial grupul de turişti rămas pe munte a fost format din 100 persoane, 70 dintre aceştia au fost coborâţi de la cota 2000 la cota 1400 cu un ratrak”, arată sursa citată.

Jandarmii au adăugat că pe Platoul Bucegi se mai afla un grup de aproximativ 50 de persoane, care se aflau pe pârtia Valea Soarelui, aceştia urmând să fie duşi spre cota 2000 la telecabină.

Reprezentanţii domeniului schiabil Sinaia au anunţat că, la ora 11, pârtiile au fost închise din cauza condiţiilor meteo dificile, fiind înregistrat şi fenomenul de ploaie îngheţată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici