Video Procurorul general, prezent la Secţia de anchetă pentru a cere explicaţii: Vreau să aflu motivaţia pentru care i s-a reţinut paşaportul Sorinei | VIDEO

Procurorul general Bogdan Licu s-a prezentat, luni, la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ), declarând că a venit să i se spună care sunt motivele pentru care procurorii au reţinut paşaportul Sorinei, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă, luată pentru a fi dusă familiei adoptive.

851 afișări

"Am venit să am o discuţie cu colegii de la Secţia de investigare a infracţiunilor în justiţie. Voiam să fac acest lucru mai demult, dar având în vedere acţiunile pe care le-am introdus în cazul Sorina. (...) având o sentinţă definitivă, m-am gândit să am o discuţie. Voi pune nişte întrebări vis-a-vis de reţinerea paşaportului. Nu pot să vă raspund la această întrebare, nu am discutat nici cu procurori din cadrul secţiei ( în ceea ce priveşte reţinerea paşaportului, dacă este o măsură abuzivă - n.r.). Vreau să aflu motivaţia pentru care i s-a reţinut paşaportul. Am venit eu aici, pentru că ei sunt mai mulţi şi eu sunt unul singur", a declarat Bogdan Licu, la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ).

Procurorul general a spus că niciodată nu a intervenit într-o anchetă şi tot timpul a spus "că niciun procuror şef din această ţară nu are dreptul să ceară unui coleg sau subordonat şi să îi indice ce să facă într-un dosar".

"În acelaşi timp, orice şef din ţara asta, pe aria lui de competenţă, este obligat să ştie ce dosare sunt în lucru şi ce fac colegii lui în aceste dosare. Mă aştept la o deschidere din partea colegilor de la Secţia specială, am mai avut o discuţie, am mai spus o dată şi o să o repet, ca această secţie este parte componentă a Ministerului Public şi sunt nişte probleme legislative. Am atacat la CCR sintagma procuror ierarhic superior, care te-ar duce cu gândul ca prin procuror ierarhic superior, în ceea ce priveşte secţia înseamnă procuror şef al acestei secţii, aici s-ar opri ierarhia. Nu este aşa. Constituţia spune clar cum este organizat Ministerul Public", a completat Bogdan Licu.

Judecătoria Slatina va decide luni dacă Sorina, fetiţa din Baia de Aramă, poate părăsi ţara împreună cu familia de români stabiliţi în Statele Unite ale Americii, care a adoptat-o. Judecătoria Slatina este a cincea instanţă chemată să soluţioneze ordonanţa preşedinţială, după Judecătoria Drobeta Turnu Severin, Tribunalul Mehedinţi, Curtea de Apel Craiova şi Tribunalul Olt. Procurorul general al Parchetului General, Bogdan Licu, a solicitat ordonanţă preşedinţială privind interzicerea părăsirii teritoriului României de către Sorina.

Joi, magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins cererea procurorului general, Bogdan Licu, de revizuire a adopţiei internaţionale, în cazul Sorinei, fetiţa de 8 ani, din Baia de Aramă, care a fost crescută de un asistent maternal timp de mai bine de 5 ani şi din casa căruia fata a fost luată cu mascaţii la începutul lunii iulie. Astfel, decizia iniţială, prin care s-a încuviinţat adopţia internaţională a fetiţei în vârstă de 8 ani rămâne valabilă. În acest dosar, decizia este definitivă.

Taguri:
bogdan licu,
siij,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici