Google lansează „Ucigaşul ChatGPT”: Gemini este cel mai mare şi capabil model de Inteligenţă Artificială

  • Google lansează Gemini, „cel mai mare şi capabil model de Inteligenţă Artificială”.
  • Modelul Gemini vine în 3 dimensiuni: Gemini Ultra, cel mai mare şi capabil model; Gemini Pro, care poate îndeplini o gamă largă de sarcini şi Gemini Nano, concentrat pe sarcini specifice şi telefoane mobile.
4251 afișări
Imaginea articolului Google lansează „Ucigaşul ChatGPT”: Gemini este cel mai mare şi capabil model de Inteligenţă Artificială

Google lansează cel mai mare şi capabil model de Inteligenţă Artificială. Lansarea vine pe fondul presiunilor recente asupra companiei privind modul în care va monetiza Inteligenţa Artificială, scrie CNBC, citat de Aleph News.

Modelul Gemini vine în 3 dimensiuni: Gemini Ultra, cel mai mare şi capabil model; Gemini Pro, care poate îndeplini o gamă largă de sarcini şi Gemini Nano, concentrat pe sarcini specifice şi telefoane mobile.

Deocamdată, compania le va permite clienţilor să folosească Gemini prin Google Cloud pentru aplicaţiile personale.Începând cu 13 decembrie, dezvoltatorii şi clienţii întreprinderilor pot accesa Gemini Pro prin API-ul Gemini în Google AI Studio sau Google Cloud Vertex AI.

Dezvoltatorii Android se vor putea folosi de Gemini Nano. Gemini va fi, de asemenea, un instrument util pentru a alimenta produsele Google, cum ar fi chatbot-ul Bard şi Search Generative Experience, care încearcă să răspundă întrebărilor în stil conversaţional (SGE nu este încă disponibil pe scară largă).

Gemini Ultra este primul model care depăşeşte experţii umani în MMLU (Înţelegerea masivă a limbajului multitask) utilizând o combinaţie de 57 de subiecte precum matematică, fizică, istorie, drept, medicină şi etică pentru a testa atât cunoştinţele lumii, cât şi abilităţile de rezolvare a problemelor, a transmis compania într-o postare pe blog miercuri. Se presupune că poate înţelege nuanţa şi raţionamentul în subiecte complexe.

„Gemini este rezultatul eforturilor de colaborare la scară largă ale echipelor de la Google, inclusiv ale colegilor de la Google Research”, a declarat CEO-ul Sundar Pichai. „A fost construit de la zero pentru a fi multimodal, ceea ce înseamnă că poate generaliza şi înţelege fără probleme, poate opera şi combina diferite tipuri de informaţii, inclusiv text, cod, audio, imagine şi video.”

Începând de astăzi, chatbot-ul Google Bard va folosi Gemini Pro pentru a îmbunătăţi raţionamentul, planificarea, înţelegerea şi alte capacităţi. La începutul anului viitor, va fi lansat „Bard Advanced”, care va folosi Gemini Ultra, au spus directorii la o conferinţă de presă, fiind cel mai mare update adus lui Bard.

Actualizarea vine la opt luni după ce Google a lansat pentru prima dată Bard şi la un an după ce OpenAI a lansat ChatGPT pe GPT-3.5.

În luna martie a acestui an, startup-ul condus de Sam Altman a lansat GPT-4. Directorii au spus marţi că Gemini Pro a depăşit performanţa GPT-3.5, dar au evitat să răspundă întrebărilor privind performanţa sa în comparaţie cu GPT-4.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici