Sonda chineză Tianwen1 a trimis prima sa imagine cu planeta Marte. Perioada când va amartiza

  • Sonda Tianwen-1 a Chinei a trimis prima imagine cu planeta Marte, a informat agenţia spaţială chineză.
  • Nava spaţială, lansată în iulie în aceeaşi perioadă cu o misiune americană, este aşteptată să intre pe orbita Marte în jurul datei de 10 februarie.
  • Fotografia lansată de China National Space Administration prezintă caracteristici geologice, inclusiv craterul Schiaparelli şi Valles Marineris, o întindere vastă de canioane pe suprafaţa de pe Marte.
1896 afișări
Imaginea articolului Sonda chineză Tianwen1 a trimis prima sa imagine cu planeta Marte. Perioada când va amartiza

Fotografia a fost făcută de la aproximativ 2,2 milioane de kilometri, a informat CNSA.

Nava robotizată a aprins unul dintre motoarele sale pentru a efectua o corecţie orbitală vineri şi este de aşteptat să încetinească înainte de a fi capturată de gravitaţia planetei în jurul datei de 10 februarie, a spus agenţia.

Tianwen-1 ce are o greutate de cinci tone include un orbitator, un lander şi un rover care va studia solul planetei.

China speră să aterizeze roverul în luna mai în Utopia, un bazin masiv.

China a investit miliarde de dolari în programul său spaţial şi a trimis pentru prima dată un om în spaţiu în 2003. Ţara îşi propune să asambleze o staţie spaţială pe orbita Pământului până în 2022.

Marte a fost întotdeauna o ţintă provocatoare, majoritatea misiunilor fiind trimise de SUA, Rusia, Europa, Japonia şi India.

Tianwen-1 nu este prima încercare a Chinei de a ajunge pe Marte. O misiune anterioară în parteneriat cu Rusia în 2011 sa încheiat prematur, deoarece lansarea a eşuat.

China a trimis două sonde pe Lună - una dintre ei devenind prima care a reuşit să aterizeze cu succes pe partea întunecată a lunii

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici