SpaceX a semnat un parteneriat cu armata americană. Ce plănuiesc să construiască

  • SpaceX, compania lui Elon Musk, a pornit un parteneriat cu armata americană
  • Va fi construită o rachetă capabilă să transporte arme oriunde în lume într-o oră
  • SpaceX va analiza costurile, iar testele iniţiale vor începe în 2021
4341 afișări
Imaginea articolului SpaceX a semnat un parteneriat cu armata americană. Ce plănuiesc să construiască

ŞTIRILE SITE - Racheta umplută cu arme

Când eşti blocat în maşină, în trafic, timp de o oră, gândeşte-te că o rachetă poate să ajungă oriunde în lume în acelaşi timp.

Asta îşi propune SpaceX alături de armata americană. Au semnat un parteneriat iar SpaceX va construi o rachetă capabilă să zboare cu 12.000 kilometri pe oră. Aceasta va transporta arme oriunde în lume, în mai puţin de 60 de minute.

SpaceX urmează să înceapă munca. Ei trebuie să estimeze costurile şi provocările tehnice. Însă estimează că primele teste vor avea loc anul viitor.

În prezent, avionul de transport folosit de americani, care a costat 218 milioane de dolari, poate să facă drumul din Florida până în Afganistan în 15 ore. Cu racheta Space X, călătoria va dura o oră.

Anunţul vine la câteva zile după ce SpaceX a obţinut un contract de 149 de milioane de dolari, cu Pentagon, pentru construirea unor sateliţi care să detecteze rachete.

În august, compania lui Elon Musk a obţinut 40% dintr-un alt contract cu Departamentul de Apărare al Statelor Unite pentru a construi noi rachete pentru US Space Force. Acesta este noul departament spaţial al armatei americane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici