Starship SN5 a efectuat cu succes primul test de zbor. Ce planuri de viitor are Elon Musk pentru omenire

  • Prototipul Starship SN5 a completat cu succes primul test de zbor
  • Nava a fost propulsată de un motor Raport şi a reuşit să zboare cu puţin sub targetul de 150 de metri setat iniţial
  • Elon Musk, liderul SpaceX, a fost mulţumit de test şi de progresul realizat
2516 afișări
Imaginea articolului Starship SN5 a efectuat cu succes primul test de zbor. Ce planuri de viitor are Elon Musk pentru omenire

Starship SN5 a efectuat cu succes primul test de zbor. Ce planuri de viitor are Elon Musk pentru omenire

SpaceX se poate lăuda cu un succes în ceea ce priveşte primul test de zbor al prototipului Starship. După luni de amânări şi teste nereuşite, un prototip Starship îşi ia zborul, pe 4 august 2020, relatează Space News.
 
Altitudinea la care ar fi trebuit să ajungă nava, Starship SN5, era de 150 de metri, însă SN5 nu a reuşit să atingă targetul. Zborul a fost declarat, totuşi, un succes.
 
Nava a fost propulsată de un singur motor Raport, s-a ridicat de la sol, a zburat timp de 45 de secunde, apoi a aterizat, nu înainte ca cele 6 picioare de sprijin să se deschidă şi să asigure navei SN5 stabilitate în momentul în care atinge solul.
 
 
 
Totuşi, testul pare că s-ar fi confruntat cu câteva probleme minore: câteva resturi s-ar ridicat în aer imediat după ce nava s-a ridicat de pe platformă, iar o parte a motorului Raptor părea să ia foc pe măsură ce SN5 ateriza. Din fericire, niciuna dintre acestea nu a afectat zborul lui Starship SN5. 
 
Elon Musk a fost mulţumit de test, mai ales că a avut o serie de postări pe Twitter în care şi-a arătat entuziasmul faţă de explorarea altor planete şi a vorbit despre viaţa multi-planetară în cadrul unei conferinţe de presă.
 
 
„Vom merge pe lună, vom avea o bază pe lună, vom trimite oamenii pe marte şi vom face viaţa multi-planetară. Ziua aceasta anunţă începutul unei noi ere”, a spus Musk într-o conferinţă.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici