#TrebuieSaRepornimBusinessul  Video Cât de productiv eşti când lucrezi de acasă

  • 8 din 10 manageri estimează scăderi majore ale productivităţii şi profitului în 2020
  • Întreprinderile sunt afectate de productivitatea scăzută, comenzile reduse şi fluxul de numerar
  • Marius Ghenea, antreprenor: Peste 1.000 de angajaţi aşteaptă să se întoarcă la muncă
595 afișări

Până la izbucnirea epidemiei de coronavirus, poate şi tu îţi doreai să poţi lucra de acasă. Ce poate fi mai frumos să poţi lucra din confortul propriei locuinţe, fără presiunea de la birou? Ei bine, se pare că lucrând de acasă, nu suntem la fel de productivi. 8 din 10 manageri estimează scăderi drastice ale productivităţii angajaţilor pentru anul 2020, conform unui studiu ACCA.

Marius Ghenea, antreprenor: ”În companiile în care investesc în momentul de faţă, lucrează în jur de 1000 de angajaţi Şi 99% dintre ei sunt de fapt foarte nerăbdători să se reîntoarcă la birou alături de colegii lor. Să admitem o realitate şi anume că productivitatea de acasă este cu mult mai multe provocări decât productivitatea la birou.”

Inventatorul Cornel Amariei vorbeşte şi el despre productivitatea scăzută ca urmare a lucrului de acasă.

Cornel Amariei, inventator: ”În primele săptămâni ale pandemiei s-au remarcat în companiile de IT din România o creştere a productivităţii, culmea. Acum însă, lucrurile încep să se întoarcă la o productivitate normală sau chiar un pic scăzută, şi din motive psihologice, cu siguranţă. Nimeni nu vrea să stea în acelaşi loc foarte foarte mult fără să poată să schimbe.”

În plus, perioada de izolare ne supune la tot felul de stări emoţionale neplăcute şi anxietate.

George Didoiu, consultant imobiliar: ”E absolut normal să avem tot felul de stări mentale, emoţionale, care nu sunt neapărat congruente cu productivitatea. Online-ul este plin zilele astea de sfaturi despre cum să lucrezi de acasă sau cele mai bune tactici, regulile de aur etc şi cele mai multe dintre ele au valoare şi sunt întemeiate.”

În plus, specialiştii mai spun că acasă există multe alte provocări, cum ar fi copiii, care te împiedică se te concentrezi pe sarcinile pe care le ai.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici